{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
(OPDATERET 8. APRIL, 16.00)
8. april
Femte sanktionspakke mod Rusland
Rådet har d. 8. april vedtaget den femte pakke af sanktioner mod Rusland. Pakken indeholder følgende:
Kulforbud
Finansielle foranstaltninger
Transport
Målrettede eksportforbud
Udvidelse af importforbud
Yderligere sanktionering af enkeltpersoner
Kommissionen og EU-Udenrigstjenesten arbejder på yderligere forslag til mulige sanktioner, herunder på olieimport, skatter eller specifikke betalingskanaler, såsom en spærret konto. Kommissionen understreger også vigtigheden af den reducerede energiafhængighed, som vil blive tilstræbt gennem REPower-initiativet, som kommissionen allerede er begyndt at arbejde med.
Kommissionen offentliggjorde også en vejledning om "scrutisining foreign direct investments from Russia and Belarus", som fremhæver de øgede risici ved investeringer under russisk eller hviderussisk regeringsindflydelse.
De relevante retsakter kan findes i Det Europæiske Unions Tidende.
Kommissionen om pakken.
Rådet om pakken.
15. marts
Fjerde sanktionspakke offentliggjort
Kommissionen har offentliggjort den fjerde sanktionspakke. Sanktionerne omfatter følgende:
Uafhængigt heraf, gav Rådet grønt lys til Kommissionen for at tilslutte sig erklæring om fratagelse af Ruslands "most favoured nation" status i WTO, sammen med G7-landende. EU anser også Belarus' WTO-tiltrædelsesproces som værende suspenderet på grund af Belarus' rolle i invasionen af Ukraine.
Om sanktionspakken siger Le Maire følgende: "Du vil have mere end 600 russiske mennesker, der bliver ramt af de sanktioner, du vil have en stor del af det finansielle system, der bliver ramt af de sanktioner, du vil have nye forbud mod nogle eksporter som f.eks. luksusvarer«. På spørgsmålet om, hvorvidt EU også skulle overveje andre sanktioner, såsom at forbyde oliekøb fra Rusland, sagde Le Maire, at "alle muligheder forbliver på bordet."
Læs Von der Leyens erklæring her.
Læs det Europæiske Råds fremstilling her.
14. marts
Flere EU-sanktioner på vej mod Rusland
EU-ambassadører mødtes søndag eftermiddag for at underskrive den seneste runde af sanktioner mod Rusland. I går blev der således afholdt endnu et møde, hvor sanktionsbeslutningen overgik til skriftlig procedure. Præsident Ursula von der Leyen har tidligere oplyst de 6 områder for denne sanktionspakke.
Læs Von der Leyens erklæring og yderligere om sanktionerne på Rådets hjemmeside.
9. marts
Enighed om ny sanktionspakke
Der er i dag kommet enighed om en ny sanktionspakke. Pakken vil sanktionere 160 oligarker og dele af den maritime industri og radiokommunikationsteknologi. Pakken vil også omfatte fjernelse af tre belarusiske banker fra SWIFT-betalingssystemet. Sanktioner mod kryptovaluta vil også indeholdes i pakken.
Bankerne, der skal fjernes fra SWIFT, er Belagroprombank, Bank Dabrabyt og the Development Bank of the Republic of Belarus. Sanktionerne vil bl.a. også forbyde transaktioner med Belarus' centralbank og offentlig finansiering til handel med og investering i Belarus, samt notering og levering af tjenester i relation til aktier i belarussiske statsejede enheder på EU's handelspladser.
Derudover er det russiske søfartsregister blevet tilføjet til listen over statsejede virksomheder, der er underlagt finansieringsbegrænsninger. Sanktionerne indfører også en forudgående informationsdelingsbestemmelse for eksport af maritimt sikkerhedsudstyr.
Endelig bekræftede EU den fælles forståelse af, at lån og kredit kan ydes på alle måder, herunder i kryptoaktiver, samt præciserede begrebet "omsættelige værdipapirer" yderligere for at inkludere kryptoaktiver, og dermed sikre den korrekte implementering af de gældende restriktioner.
Læs mere om restriktionerne hos Kommissionen og på Virksomhedsguiden.
8. marts
Præsentation fra Erhvervsstyrelsen: Sanktioner mod Rusland og Belarus
På Dansk Erhvervs webinar om situationen i Ukraine delte Erhvervstyresen en konkret og brugbar præsentation om gældende sanktioner mod Rusland og Belarus. Virksomheder er velkomne til at hente præsentationen. Erhvervsstyrelsen gør dog opmærksom på, at sanktionerne i øjeblikket ændrer sig på dagsbasis.
Præsentationen har fokus på:
Erhvervsstyrelsen gør dog opmærksom på, at det er en præsentation af forholdene 8. marts. Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at præsentationen hurtigt kan blive forældet, idet sanktionerne for øjeblikket ændrer sig på dagsbasis.
Erhvervsstyrelsen henviser derfor til Erhvervsstyrelsens hjemmeside, som løbende opdateres.
Erhvervsstyrelsen henviser også til følgende brugbare sider:
Webinaret blev afholdt af Dansk Erhverv i samarbejde med Udenrigsministeriet og Erhvervsstyrelsen.
Udenrigsministeriet henviser til yderligere information og vejledning på deres hjemmeside.
3. marts
Vedtagne sanktioner mod Belarus
Nye sanktioner mod Belarus blev i går vedtaget, som resultat af Belarus' støtte til Ruslands invasion af Ukraine. Sanktioner omfatter en indefrysning af aktiver og et forbud mod at stille midler til rådighed for de anførte personer og enheder i Belarus – udover et rejseforbud, der gælder for anførte personer. Rådet har desuden indført yderligere restriktioner i handelen med varer – se mere om sanktionerne her.
Yderligere restriktioner på Belarus
Der er indført yderligere restriktioner på Belarus som følge af deres rolle i Ukraine-krigen. Det drejer sig om yderligere 22 belarusiske personer foruden yderligere restriktioner i forbindelse med handel med varer, der anvendes til produktion eller fremstilling af tobaksvarer, mineralske produkter, potaske, træprodukter, cementprodukter, jern- og stålprodukter og gummiprodukter. Der indføres også forbud mod eksport af produkter og teknologi med dobbelt anvendelse (dual use), som kan bidrage til Belarus' militære-, teknologiske-, forsvars- og sikkerhedsmæssige udvikling samt restriktioner for levering af relaterede ydelser. Du kan læse mere på EU og Udensrigsministeriets sider.
2. marts
SWIFT-sanktioner
Der er i dag kommet klarhed over specifikt hvilke banker der blokeres fra SWIFT – sådan som det blev forudset ved 3. sanktionspakke.
Der forbydes bl.a. levering af specialiserede tjenester til finansielle betalingsmeddelelser (SWIFT) til visse russiske kreditinstitutter og deres russiske datterselskaber. Disse er VTB, Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Rossiya Bank, Sovcombank og VEB. Disse banker vil således være udelukket af SWIFT-systemet.
Der kan læses mere om de økonomiske sanktioner på Kommissionens hjemmeside:
Udelukkelse af SWIFT
Lovteksten findes her:
Lovtekst
28. februar
3. sanktionspakke
EU vedtog 28. februar en 3. sanktionspakke mod Rusland. Pakken indeholder bl.a. følgende elementer:
Læs Udenrigsministeriets opsummering af 3. pakke her:
EU-sanktioner som følge af Ruslands invasion af Ukraine (per 28. februar) (thetradecouncil.dk)
25. februar
2. sanktionspakke
Fredag den 25. februar vedtog EU-landene en skærpet sanktionspakke imod Rusland i lyset af den fortsatte russiske invasion af Ukraine. Pakken blev offentliggjort natten til lørdag og rummer markante stramninger og udvidelser i forhold til den første sanktionspakke, som EU vedtog dagen før (24. februar).
Udenrigsministeriet har samlet hovedpunkterne af 2. sanktionspakke i en fin opsummering her:
Flere EU-sanktioner som følge af Ruslands invasion af Ukraine (thetradecouncil.dk)
Selve EU’s retsakter med de nye sanktionerne, som Udenrigsministeriet henviser til, er udgivet i flere udgaver af Den Europæiske Unions Tidende og kan læses her: Access to the Official Journal - EUR-Lex (europa.eu)
Du kan desuden se de konkrete retsakter i 2. pakke her.