; ;

Danmark har fået dækning med de lynhurtige mobilforbindelser via 5G-netværket. De vil i løbet af de kommende år give erhvervslivet et digitalt boost og understøtte milliarder af opkoblede enheder i Tingenes Internet (IoT). Det er et godt afsæt for at fremme automatisering og anvendelse af kunstig intelligens i fx produktions-, transport-, logistik- og serviceerhverv.

Dansk Erhverv mener, at Danmark skal være med i den forreste linje i anvendelsen og udviklingen af fremtidens 5G-løsninger. Det haster derfor med at realisere de gode ambitioner i regeringens 5G-handlingsplan. Det er vigtigt, der kommer kød på anbefalingerne til kommunerne om en mere smidig sagsbehandling og gode vilkår for udrulning af teleinfrastruktur. Det er nemlig forudsætningen for, at teleselskaberne kan retfærdiggøre og iværksætte investeringer til milliarder af kroner.

En række danske virksomheder er i gang eller står på spring for at undersøge potentialet i anvendelse af 5G. Det er vigtigt. Ellers bliver det vanskeligt at indhente de internationale frontløbere.

Andre relevante fokusområder

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Poul Noer

Fagchef for digital infrastruktur
Medarbejderprofil