; ;

Digitale teknologier kan, ifølge World Economic Forum, hjælpe med at reducere udledningen af klimagasser med 15 pct. Det, mener Dansk Erhverv, skal gøres til en central del af den klimapolitiske indsats.

Danmark har et solidt og stærkt digitalt udgangspunkt, hvilket har vist sig med topplaceringer i Digital Society and Economy Index (DESI). Den digitale infrastruktur er i top, samfundet er stærkt digitaliseret, og befolkningen er digitalt parate og veludrustet. Samtidig er Danmark langt fremme inden for den grønne omstilling herunder produktion af vedvarende energi.

I det lys er det virkelig paradoksalt, at Danmark, også ifølge DESI, er blandt de svageste til at bruge digitale løsninger i den grønne omstilling. Her er der i den grad plads til forbedring. Grønne initiativer som fremmelse af smart cities og åbningen af data fra forsyningssektoren er vigtige skridt for at nå tættere på at realisere Danmarks klimamål.

 

Alliancen for Digital og Grøn Omstilling

For at ekstra skub og fokus på den grønne omstilling med digitale løsninger, har Dansk Erhverv, som et strategisk tiltag, dannet Alliancen for Digital og Grøn Omstilling. Alliancen består af en lang række virksomheder og organisationer, der sammen bidrager med forslag til at fremme den grønne-digitale omstilling. Dansk Erhverv samler derfor løbende prominente aktører på området for at holde gang i samtalen og underbygge transparens og vidensdeling på området, så større dele af erhvervslivet kan tage aktiv del i transformationen.

Læs mere om Alliancen for Digital og Grøn Omstilling her.

Som led i alliancens bestræbelser afholder Dansk Erhverv en serie af worskshops og konferencer med fokus på potentialet i anvendelse af digitale løsninger til grøn omstilling inden for forskellige brancher. Senest afholdt vi konferencen om ny teknologi til grøn omstilling af bygninger, hvor aktører store som små delte erfaringer og viden på områder. Du kan læse mere om hovedpointerne fra denne konference her.

Læs også spændende artikel i Grøn Tech Berlingske her.

Relaterede artikler

Andre relevante fokusområder

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Poul Noer

Fagchef for digital infrastruktur
Medarbejderprofil