; ;

02. december 2022

Etablering af Dansk Erhvervs Metavers lab
Metaverset rummer et stort potentiale i erhvervslivet. Derfor har Dansk Erhverv i samarbejde med IT-Branchen etableret et Metaverse lab, som er et forum, hvor virksomheder, der udvikler understøttende teknologier kan demonstrere anvendelsesmuligheder, og hvor virksomheder lige fra detailhandlen til velfærdssektoren kan få inspiration til, hvad metaverset betyder for deres interaktion med kunder og samarbejdspartnere.

imagerbr5x.png

Senest nyt fra Metaverse LAB

Medlemmerne af ’Metaverse Lab’ mødtes i september hos virksomheden BEYOND11, der står bag Danmarks første kommercielle initiativ i ROBLOX. BEYOND11 har nemlig skabt KA-CHING-universet med det formål at formidle et samarbejde mellem Nationalmuseet og Rødovre Centrum. Til mødet præsenterede BEYOND11 deres overvejelser bag projektet og hvorfor valget netop faldt på ROBLOX som platform. Læs mere om mødet her.

Læs også: Første møde i nyt Metaverse Lab samlede folk på tværs af brancher

Webinar: Metaverse - Hvad og Hvordan?
I oktober 2022 afholdt Dansk Erhverv webinar om Metaverset. Webinaret kredsede om spørgsmål som, hvad er metaverset egentlig? Hvilke kommercielle muligheder og udfordringer følger med denne udvikling? Og hvilke juridiske udfordringer skal vi være opmærksomme på, når vi træder ind i denne næste rummelige fase af internettet?

På webinaret gav Therkel Sand Therkelsen, stifter af Realitet og ekspert på immersive teknologier, og Jakob Plesner Mathiasen, specialist i IP-rettigheder hos Gorissen Federspiel, deres perspektiver på disse spørgsmål.

VideoIntro til metaverset - Sådan kommer du i gang
Metaverset er et begreb, der for tiden runger fra alle leder og kanter. Alligevel er det et begreb, der for mange forekommer flyvsk og svært at definere. Til dette webinar kan du blive klogere på, hvad metaverset egentlig indebærer – og hvordan du og din organisation bedst kan komme i gang med værdiskabende tiltag i dette nye, immersive univers.

Andre relevante fokusområder

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Joen Magieres

Politisk konsulent