Gemt

Digitalisering & teknologi

Nyhed

DIGITALISERING & TEKNOLOGI

Verdens bedste land til at udnytte potentialet i digitalisering og ny teknologi

Digitale teknologier er afgørende for at løse de mange udfordringer, vi står overfor. Både i Danmark og globalt.  

Verdens bedste til at udnytte potnetialet i digitalisering og ny teknologi
Dansk Erhverv har et mål om, at Danmark skal være verdens bedste land til at udnytte potentialet i digitalisering og ny teknologi til gavn for danske virksomheder og borgere.

Digitalisering og nye teknologier er afgørende for danske virksomheders konkurrenceevne - det er fundamentet for en smidig offentlig sektor, og det er en løftestang for den grønne omstilling af samfundet.

Digitaliseringen handler om meget mere end effektiviseringer og besparelser, og er langtfra nogen ren teknisk disciplin, men er redskaber til at forme den ønskelige fremtid. Derfor skal vi sikre, at den danske it- og teknologibranche er klædt på til at løfte opgaven.

Det er derfor nu, vi skal digitalisere, effektivisere og simplificere.

Den danske it- og teknologibranche har uindfriede potentialer
Lige nu ser vi store forskydninger i den digitale magtbalance, hvor ikke mindst Kina vinder frem. Den danske it- og teknologibranche har store potentialer. Men mange virksomheder, som har forudsætningen for at vokse fra weltervægt til sværvægt, gør det ved at søge til udlandet. Dermed indfrier Danmark ikke potentialet, og sektoren ikke frugten af en stærk klynge.

Skal vi undgå at sakke bagud, er der brug for en samlet satsning, der sikrer, at branchen har adgang til medarbejdere med de rette kompetencer.

Samtidig er der brug for et øget fokus på de økonomiske gevinster ved at omfavne automatisering og digitalisering – både offentligt og privat. For virksomheder og borgere.

I Dansk Erhverv arbejder vi for at styrke rammebetingelserne for fortsat teknologianvendelse, så virksomhedernes vækst kommer hele Danmark til gavn.

Danmark er europamestre i digital infrastruktur, men vi må ikke hvile på laurbærrene. Vi skal fremadrettet investere, så danske virksomheder og borgere også i fremtiden kan høste gevinsterne ved fibernet og 5G. Det vil gøre det attraktivt for virksomheder og investorer at investere i og bibeholde danske aktiviteter i Danmark

Vi er parate til digitalisering
Danskerne er allerede i dag en af de mest digitale befolkningsgrupper i verden. Vi har stor appetit på nye teknologier og at den offentlige sektor er helt i front i forhold til at anvende de digitale muligheder. Vi har en digital infrastruktur, der gør Danmark til et ideelt sted at implementere og udvikle fremtidens løsninger.

Den position skal vi udnytte.

DANSK ERHVERV ARBEJDER FOR

Digitale kompetencer
Der skal uddannes flere it-specialister og digitale superbrugere, så gabet mellem udbud og efterspørgsel på digitale kompetencer lukkes.

Offentlig digitalisering
Vi skal gentænke den offentlige it-udvikling, så innovation og ny værdi kommer i højsædet.

Digital infrastruktur
Danmark skal forsat være europamestre i digital infrastruktur. Det kræver investering og et forsat fokus på potentialet i fx 5G mobilnetværk.

It-sikkerhed og digital ansvarlighed
Danske virksomheder skal være kendte for deres digitale ansvarlighed og høje niveau af it-sikkerhed.

Grøn omstilling
Dansk erhvervsliv skal sammen med den offentlige sektor vise vejen ved at omfavne Internet of Things og Smart City-løsninger, og derved i samarbejde skabe et grønnere samfund.

Markedsfør Danmark digitalt
Mange digitale produkter og forretningsmodeler er skalerbare og har et naturligt marked på tværs af landegrænser. Det potentiale skal vi udnytte.

Brug handlekraften, Danmark

Vi skal ikke erobre hele verden. Men vi skal handle nu, hvis vi skal sikre fremtidens velfærd og sammenhængskraft. Her kan du se og læse og mere om vores nye kampagne.

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Anders Thomsen

Markedsdirektør
Rådgivning & Videnservice

Janus Sandsgaard

Digitaliseringspolitisk fagchef
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyheder om digitalisering, it og tele

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.