{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Dansk Erhvervs undersøgelse viser, at 43 pct. af danskerne deler eller låner logins til streamingtjenester med personer udenfor deres husstand. Det er til trods for, at 70 pct. af danskerne er klar over, at det ikke er tilladt. Fænomenet er særligt udbredt blandt unge i alderen 18-29 år, der deler logins, fordi det er let, og fordi de synes, at streamingtjenesterne er for dyre.
JUNI 2023
Gennem det seneste år, har der været et stigende fokus på ulovlig deling af logins til streamingtjenesteri. Deling af logins er ikke tilladt, når de bliver delt med personer uden for den betalende abonnents husstand. Netflix, som er verdens største streamingtjeneste, er gået forrest med en række nye tiltag til at begrænse omfanget af denne ulovlige deling.
Den øgede opmærksomhed på området og indførelsen af konkrete tiltag fra udbyderne rejser en række spørgsmål omkring forbrugernes nuværende adfærd og deres forventelige reaktion, når vilkår omkring deling af logins ændrer sig. På den ene side kan den ulovlige deling af streamingtjenester afholde rettighedshavere fra store dele af deres retmæssige indkomst. Omvendt kan det udfordre fastholdelsen af abonnenter, hvis den ulovlige deling af logins til streamingtjenesterne helt indskrænkes.
Dansk Erhverv har derfor spurgt danskerne om deres viden, adfærd og holdninger til at dele/låne logins til streamingtjenester. Vi har undersøgt danskernes nuværende brug af streamingtjenester, deres kendskab til gældende lovgivning og om deres villighed til at fastholde eksisterende abonnementer, hvis det blev mere besværligt at dele.
Undersøgelsen viser, at flere end 2,1 mio. danskere deler/låner logins til streamingtjenester med personer uden for husstanden. Det svarer til 44 pct. af den danske befolkning. I aldersgruppen 18-29 år er det hele 75 pct., der deler eller låner logins til streamingtjenesterne.
Undersøgelsen viser også, at et overvejende flertal af danskerne (70 pct.) er bevidste om, at det ikke er tilladt at dele logins med personer udenfor deres egen husstand. Det er dog kun hver anden (53 pct.) som, efter at have modtaget en notifikation, ville have forståelse for, at deres abonnement blev lukket ned ved misbrug af deres abonnement/login.
Undersøgelsen viser desuden, at danskerne hovedsageligt deler logins, fordi de mener, at det er nemt, og at abonnementerne er dyre. Tre ud af fire (75 pct.) svarer, at de ville være villige til at beholde deres abonnementer, hvis det blev umuligt at dele logins med personer uden for husstanden. Derimod er det kun fire ud af ti danskere (39 pct.), som er villige til at betale mere for et abonnement, hvis de lovligt kan dele det med personer udenfor husstanden.