Politik og analyser

Offentlig-privat samarbejde

Dansk Erhverv ønsker en mindre og mere effektiv offentlig sektor. Det mål skal nås ved at udvikle den offentlige sektor. Vi skal samarbejde, innovere og digitalisere. Det gøres bedst gennem stærkere alliancer mellem offentlig og privat.

Politisk område

Måltal for konkurrenceudsættelse

Dansk Erhverv ønsker et klart politisk mål om at øge konkurrenceudsættelsen i stat, regioner og kommuner med i alt 60 mia. kr. frem mod 2025. Det betyder, at godt 40 pct. af konkurrenceegnede opgaver vil være konkurrenceudsatte i 2025. Et ambitiøst, men realiserbart mål.

Samlet indsats i national OPS-enhed

Viden om offentlig-privat samarbejde (OPS) skal samles i en national OPS-enhed. I dag er viden og kompetencer spredt i en række forskellige ministerier, styrelser og semioffentlige videncentre.
Den nationale OPS-enhed skal med en national strategi udvikle og opbygge nye offentlig-private samarbejder, fx innovative indkøb og OPP.

Fjern lovgivningsbarrierer for offentlig-privat samarbejde

De lovgivningsmæssige barrierer for, at private og selvejende virksomheder kan udføre opgaver på lige fod med offentlige aktører, skal afdækkes. Dansk Erhverv foreslår, at der nedsættes et udvalg, samt at relevante lovgivningsmæssige barrierer efter udvalgets indstilling bliver fjernet hurtigst muligt.

Læs Dansk Erhvervs 15 konkrete forslag til, hvordan vi sammen skaber en international styrkeposition gennem offentlig-privat samarbejde:

En international styrkeposition skabt gennem offentlig-privat samarbejde

pdf

Download

Politisk Holdningskatalog 2017-2018

pdf

Download

På agendaen lige nu

Nyheder fra Dansk Erhverv

I går 09:59

Positivt oplæg fra KL

I sit oplæg til regeringens kommende sammenhængsreform foreslår Kommunernes Landsforening et styrket offentlig-privat samarbejde med fokus på innovation og kvalitet. Dansk Erhverv ser positivt på denne del af KL-udspillet, som du kan læse mere om her.

Læs mere

17-01-2018 11:38:53

Udbud: Fortsæt med "de lange skinner"

Regeringen, DF og Radikale Venstre har stillet forslag om at gøre S-togene førerløse i fremtiden samt at sætte DSB til at udbyde både kørsel og infrastruktur. Det er et rigtig godt initiativ.

Læs mere

11-01-2018 17:17:41

Kommunaldirektører positive overfor privat leverandører

Danske kommuner skal udsætte langt flere af deres opgaver for konkurrence. På baggrund af en analyse af kommunaldirektørernes holdning til konkurrence og offentlig-privat samarbejde mener Dansk Erhverv, at der er plads til væsentlige forbedringer. Det vil sige konkurrence om kommunale opgaver for mindst 35 milliarder kr. mere, end tilfældet er i dag, frem mod 2025.

Læs mere

11-01-2018 11:22:04

Kommunaldirektører: Gevinster ved øget offentligt-privat samarbejde – Men området vil stå stille i de næste fire år

Hele 98 procent af landets kommunaldirektører mener, at der er et stort potentiale ved øget offentligt-privat samarbejde. Alligevel tror syv ud af ti ikke på, at der i deres kommune vil blive konkurrenceudsat mere i de kommende fire år. Det viser en rundspørge, som Dansk Erhverv har lavet i samarbejde med nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Læs mere

Morten Jung på Twitter

Kontakt

Vil du vide mere om OPS? Kontakt Dansk Erhverv

Oplevelse & Velfærd

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet OPS

Få seneste nyt om OPS

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.