; ;
Gemt

Flere private tilbud til demente og deres pårørende

Mennesker med en demenssygdom, og ikke mindst deres pårørende, søger i højere grad privat hjælp. Ofte nye ikke-visiterede former for pleje og omsorg. Det er omtalt i Berlingske, hvor Dansk Erhverv peger på, at de private dækker nye behov.

Nyhed

Dansk Erhverv | Sundhed og Velfærd - 7. august 2019

Der eksisterer i dag et godt offentlig- privat samarbejde på ældreområdet, hvor hver tredje ældre i dag har valgt en privat hjemmepleje og hvor flere og flere friplejehjem slår dørene op.

Parallelt med det står flere og flere private omsorgs - og sygeplejefirmaer står i dag klar til at yde hjælp til demente og deres pårørende- uden om de visiterede ydelser. Det skriver Berlingske den 26. juli. Flere har fået råd til det, når de ældre i højere grad sparer op til deres alderdom, men også fordi private i dag dækker også nye behov på demensområdet, som kommunerne i dag ikke gør, vurderer Dansk Erhvervs velfærdspolitiske chef Rasmus Larsen Lindblom i artiklen. Men det sker også på baggrund af et markant fald i blandt andet den visiterede hjemmepleje.

Blandt de virksomheder, der omtales og er et eksempel på den nye tendens, er det nyoprettede Søstersanatoriet, der tilbyder kortere eller længere rekreationsforløb for mennesker med demens. Her fortæller stifteren May Bjerre, at hun ser et behov for pleje og omsorg mellem borgerens eget oprindelige hjem og plejehjem, og at det er det, som nu i stigende grad efterspørges. Søstersanatoriet drives sammen med friplejehjemmet Dagmarsminde i Græsted.

Dansk Erhverv har, sammen med brancheorganisationen Sundhed Danmark, tidligere afholdt temadag om demens, hvor også Alzheimerforeningen og virksomheden Altiden deltog med deres viden, synspunkter og erfaringer. Det kan du læse i denne beretning: Reportage: Pårørende til demente - hvordan kan vi hjælpe? 

Du kan læse hele artiklen i Berlingske her (kræver adgangskode): Denmensfamilier betaler store summer for bedre hjælp fra private aktører Berlingsk