; ;
Gemt

Ny EU-kontrolforordning træder i kraft

Med ikrafttrædelsen bortfalder blandt andet kravet om, at 1. modtagelager skal føre et særskilt register over importerede animalske fødevarer.

Nyhed

Dansk Erhverv | Fødevarer - 5. december 2019

Den nye forordning om offentlig kontrol og andre officielle aktiviteter med henblik på at sikre anvendelsen af fødevare- og foderlovgivningen og reglerne for dyresundhed og dyrevelfærd, plantesundhed og plantebeskyttelsesmidler 625/2017, i daglig tale kontrolforordningen, træder i kraft d. 14. december 2019, og dermed bortfalder kravet om, at 1. modtagelager skal føre særskilt register over animalske fødevarer. Herefter er det de almindelige og udvidede produktspecifikke sporbarhedsregler, der gælder. Ligeledes bortfalder kravet om registrering af virksomheden som 1. modtagelager.

Find den nye kontrolforordning her: Europa-Parlamentets og Rådets kontrolforordning (EU) 2017/625.

Den nye kontrolforordning vil træde i stedet for en længere række forordninger og direktiver, herunder samhandelsdirektivet. Forordningen implementeres direkte i Danmark. Bagerst i forordningen er der indsat en sammenligningsoversigt, hvor det fremgår, hvilke steder i den nye kontrolforordning paragrafferne fra de tidligere forordninger og direktiver indgår.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer