; ;
Gemt

Dansk Erhverv til møde om sundhedsreform: Inddrag de private aktører i løsningerne

Dansk Erhverv var i sidste uge inviteret til møde med Sundhedsminister Ellen Trane Nørby og Innovationsminister, Sophie Løhde om Sundhedsreformen. Godt forberedte troppede Dansk Erhvervs op til mødet i Finansministeriet. Læs, hvordan det gik her.

Nyhed

DANSK ERHVERV | SUNDHED OG VELFÆRD - 7. FEBRUAR 2019

Dansk Erhverv til møde om sundhedsreform: Inddrag de private aktører i løsningerne
En time var afsat, da markedsdirektør, Mette Feifer og sundhedspolitisk chef, Katrina Feilberg sammen med en repræsentant fra Dansk Industri og Sundhed Danmark, brancheforeningen for danske Sundhedsvirksomheder under Dansk Erhverv var inviteret til møde i Finansministeriet. Mødet blev indledt med et obligatorisk billede til SoMe, men hurtigt kom vi til det seriøse. Organisationernes input til sundhedsreformens mange forslag, og således også Dansk Erhvervs vurderinger og forslag

Dansk Erhverv indledte med at sige, at Dansk Erhverv deler ambitionerne i Sundhedsreformen med at sætte patienten først, styrke kvalitet og patientrettighederne. Derudover mener Dansk Erhverv, at det bør være en national ambition, at danskerne skal have adgang til de mest innovative sundhedsbehandlinger og produkter, herunder lægemidler og medicinsk udstyr, som findes på markedet.

Der blev lyttet, spurgt og noteret fra begge sider af bordet. Vi kom ind på patientrettigheder, og speciallæger, hvor Dansk Erhverv ønsker at de private blive inddraget i det udvalg, som skal se på udformning af en behandlingsgaranti på speciallægeområdet. Vi tog også sundhedshusene op, som skal forbedre patientbehandlingen tæt på borgerne. Dansk Erhverv ser gerne, at sundhedstilbud, som private også kan løses tænkes ind i sundhedshusene. Det kunne være opfølgning på operationer, ambulante besøg eller forundersøgelser. Alternativt, at private byder ind på driften af et helt sundhedshus.

Som kom turen til almen praksis, hvor private leverandører allerede i dag står klar til udvikle almen praksis og være med til at bidrage med nye løsninger både på services og teknologi. Lige som det samme er gældende på akutområdet, og specifikt i ambulancetjeneste, som i fremtiden kan være med til forebygge, at patienter indlægges, men behandles hjemme, så vi får færre ind på hospitalerne.

Også indkøb blev behandlet, som er vigtigt og meget centralt for leverandørerne af fx medicinsk udstyr, hvordan dette er forankret og angribes. Dansk Erhverv fik understreget, at indkøb ikke bare må blive ”value for money”, og hvor det handler kun handler om at presse priserne ned. Kvalitet koster. Det er vigtigt at tænke i strategisk indkøb, hvor indkøb også er med til at innovere sundhedsvæsenet og skabe mere værdi for patienterne.

Det sidste emne, som vi fik vendt var de specialiserede socialtilbud, som Dansk Erhverv har en bekymring for at kommunerne ikke ønsker at bruge, hvis man flytter det væk fra regionerne. Her har Dansk Erhverv alternativerne klar.

En time gik hurtigt, da først alle havde været til orde og mange budskaber leveret. Tak til de lyttende og spørgende ministre. I de kommende måneder vil Dansk Erhverv forsætte dialogen med politikere og medlemmer om emner i relation til sundhedsreformen.

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil