; ;
Gemt

Regler for Praktikplads-AUB er ændret

29. juni 2021

Fra 1. januar 2021 er reglerne for Praktikplads-AUB ændret. Det betyder bl.a., at virksomheder får et nyt elevtilskud, hvis de opfylder deres mål. I skal stadig betale et bidrag, hvis I ikke når jeres mål.


Trepartsaftale
Den politiske trepartsaftale fra 2020 har til formål at skabe flere praktikpladser, som skal sikre, at virksomheder har adgang til tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft. Aftalens målsætning er, at arbejdsgiverne skal oprette 8.000-10.000 praktikpladser mere om året.

Ændrede regler
Med den nye aftale erstattes den tidligere bonusordning af et nyt elevtilskud til virksomheder, der opfylder deres mål for elevpoint. Virksomheder, der ikke bidrager tilstrækkeligt til at uddanne elever, skal fortsat betale et ekstra bidrag på 27.000 kr. pr. helårselev, den mangler til praktikplads-AUB. Beløbet på det nye elevtilskud afhænger af, hvor meget der bliver betalt fra de virksomheder, som ikke opfylder deres mål.

Ændringerne betyder, at nedsættelse for erhvervsuddannede medarbejdere, praktikbonus og fordelsbonus udgår. Fremover vil I heller ikke skulle bidrage til at dække et underskud i Praktikplads-AUB. I kan fortsat søge om:

  • Nedsættelse for uddannelse af andre virksomheders elever
  • Nedsættelse for ubesat praktikplads.

Beregning af mål for antal elever
Virksomheder er automatisk med i Praktikplads-AUB, hvis I året før har indberettet ATP-bidrag for mere end én fuldtidsansat erhvervsuddannet medarbejder.

AUB beregner jeres årsopgørelse for 2020 efter de regler, der gjaldt frem til 31. december 2020.

AUB beregner jeres forskudsopgørelse for 2021 efter de nye regler.

Virksomhedernes forskudsopgørelser til Praktikplads-AUB for 2021 bliver udsendt tirsdag den 29. juni og onsdag den 30. juni.

Se jeres mål for elevpoint her: Se mål for elevpoint og aktuel status | Virk

Læs mere: Ny praktikplads-AUB og bonusordninger (danskerhverv.dk)

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Marianne Kragh

Seniorchefkonsulent