{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
05. maj 2021
I december 2020 udgav den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) en vejledning, der indeholdt et datomærkningsværktøj, som kan hjælpe fødevareproducenter med at beslutte, om de skal anvende ’sidste anvendelsesdato’ eller ’bedst før’ på deres produkter. Nu har EFSA udgivet den planlagte opfølgende vejledning (del 2), der kan hjælpe fødevareproducenter med at beslutte, om de skal give forbrugerne yderligere holdbarhedsinformationer, som fx information om, at fødevaren efter åbning af emballagen har en kortere holdbarhedsdato end den oprindelige, eller at fødevaren skal opbevares på køl før og/eller efter åbning.
Sådanne informationer kan fx mærkes på fødevaren, hvis åbningen fører til øget vækst af sundhedsskadelige mikroorganismer i fødevaren sammenlignet med det uåbnede produkt. Vejledningen hjælper, via et beslutningstræ, fødevareproducenter med beslutningen om, hvorvidt sådanne yderligere informationer bør fremgå.Vejledningen indeholder også råd om god praksis ved optøning af fødevarer. Nedfrysning af fødevarer forhindrer mikroorganismer i at vokse, men under optøning kan disse vokse i fødevaren til niveauer, der kan føre til fødevarebåren sygdom.
EFSA-værktøj: Guidance on date marking and related food information: part 2 (food information)
Læs også om Holdbarhedsangivelser samt opbevarings- og anvendelses-forskrifter på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Dansk Erhvervs tidligere nyhed om EFSA’s datomærkningsværktøj (del 1): Nyt værktøj kan hjælpe med korrekt mærkning med ’sidste anvendelsesdato’ og ’bedst før’