{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
03. februar 2022
I kølvandet på regeringens smalle aftale om arbejdskraft (Smal aftale om arbejdskraft er utilstrækkelig) opstod en regulær hårdknude i dansk politik. Regeringen havde på sin side et udspil om udenlandsk arbejdskraft. Den indebar en ny og midlertidig supplerende beløbsordning med en beløbsgrænse på 375.000 i en afgrænset periode på to år. Men regeringen havde ikke flertal for ordningen, og umiddelbart efter fremsatte Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige et alternativt forslag, som blandt andet indebar, at beløbsgrænsen permanent skulle være på 360.000 for international arbejdskraft fra en række lande.
Siden da har der været stilstand på området, og nu går Dansk Erhverv, Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening sammen ud i Berlingske og opfordrer Folketinget til at komme til forhandlingsbordet igen, så der kan skaffes mere af den arbejdskraft, som dansk erhvervsliv har så hårdt brug for lige nu.
”Erhvervslivet problem nummer ét er, at man mangler kvalificeret arbejdskraft. Det koster erhvervslivet og samfundet dyrt. I en periode på bare tre måneder i efteråret vurderede virksomhederne, at de kunne have omsat for 35 milliarder mere, havde de kunne ansatte efter behov. Lige nu er status, at det resultat, der ligger, er utilstrækkeligt. Det er derfor, at vi nu går sammen og opfordrer til, at forhandlingerne bliver genoptaget,” siger Brian Mikkelsen.
Ambitionsniveauet skal være højere
Organisationerne peger i interviewet med Berlingske på, at Christiansborgs ambitioner i forhold til at skaffe arbejdskraft må og skal være større. Ellers vil konsekvenser være til at tage og føle på.
»Hvis arbejdskraften ikke er der, må virksomhederne prioritere, for de kan ikke trylle. Skal man flytte udviklingen i udlandet? Skal man nedlægge produktion? Konsekvensen af det er, at vi bliver et fattigere samfund, at der vil være manglende finansiering af vores velfærdssamfund på sigt, og der vil være manglende udvikling og produktion i Danmark. Det er situationen”, siger Brian Mikkelsen.
Grib arbejdshandsken
Når Dansk Erhverv, Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforeningen vælger at gå sammen om en fælles udmelding, er det for lægge mest mulig vægt bag budskabet.
”Formen er valgt for at illustrere, hvor meget der er på spil. Nu forventer vi, at Christiansborg griber arbejdshandsken og kommer i gang, så vi kan sikre det bedst mulige resultat. Der i virkeligheden ikke meget, der skiller parterne, og interessen for at ville dansk erhvervsliv og samfundet det bedste, er fælles. Det må og skal kunne lade sig gøre,” siger Brian Mikkelsen.
Læs artiklen i Berlingske her: Erhvervslivets top i alvorligt opråb til regeringen: »Opgaven er ikke løst«