{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
21. august 2023
Regeringens præsentation mandag af næste skridt for fangst og lagring af CO2 møder ros i Dansk Erhverv, som støtter, at vi skal have rammevilkår, der fremmer CCS i Danmark.
Fangst og lagring af CO2 er nemlig en helt nødvendig del af at sikre tilstrækkelige reduktioner, så vi mindsker temperaturstigningen. Danmark skal udnytte sit innovative marked til at tilbyde nye løsninger inden for CCS til en verden, hvor teknologien bliver afgørende for at nå Parisaftalens mål. Dermed kan fangst af CO2 ikke bare bidrage til en grønnere verden, men også være en eksportmulighed for Danmark. Men det kræver, at vi holder alle muligheder åbne.
”Udviklingen af et marked for fangst og lagring af CO2 kræver, at vi tænker kulstof som en ressource, som skal bruges klogt, så længe vi ikke bare kan hive CO2 ud af luften. Vi får brug for kulstof til grønne brændstoffer - særligt i luftfarten og til nye materialer. Det påpeger Klimarådet også. Derfor skal alle muligheder for ikke kun at lagre, men også anvende kulstoffet til grønne formål være i spil,” siger Ulrich Bang, der er underdirektør for klima, energi og miljø i Dansk Erhverv.
Innovative danske løsninger for kulstofanvendelse skal i spil
CO2-fangst og -lagring er en mulighed for dansk erhvervsliv til at udvikle innovative løsninger, og virksomhederne er allerede i gang. Blandt andet har biotekvirksomheden Algiecel lige fået tilsagn på ca. 18 mio. kr. i støtte fra den offentlige tilskudsordning EUDP, der støtter ny teknologi på energiområdet.
Algiecel bruger CO2 til fotosyntese i alger, som dermed kan producere avancerede bioprodukter som bioplast, kosttilskud eller højværdi-proteiner til fødevareindustrien.
”Vi er som virksomhed yderst tilfredse med den støtte, som vi har modtaget fra EUDP til at demonstrere sammen med bl.a. Novozymes, at Biosolutions har en rolle i afkarbonisering af værdikæderne. Udnyttelsen af CO2 ved hjælp af naturens egen metode, nemlig fotosyntese, muliggør industriel produktion af fremtidens bæredygtige low-carbon low-footprint produkter til gavn for mange industrier længere ude i værdikæden. Politisk bevågenhed og en forøget fokus på området kan muliggøre et helt nyt eksporteventyr for dansk industri inden for både CCS og CCU,” siger Algiecel CEO og grundlægger Henrik Busch-Larsen.
”Jeg håber, at regeringens udspil og Folketinget giver mulighed for, at Danmark gør det, som vi er bedst til, nemlig innovation. Vi skal give plads til den form for nytænkning som gør, at virksomheder som Algiecel kan bidrage til en grønnere plast- og fødevareproduktion gennem anvendelse af CO2,” siger Ulrich Bang.