; ;
Gemt

Få hjælp til at håndtere producentansvaret for emballage

30. januar 2023

Du kan nu, gratis og uforpligtende, forhåndstilmelde dig kollektivordningen til håndtering af producentansvaret for emballage, VANA. Dermed kan du få gratis hjælp til at forberede dig på det udvidede producentansvar for emballager, der træder i kraft fra 2025.


EU vedtog i 2018, at alle medlemsstater skal indføre udvidet producentansvar på emballage. Det betyder, at importører og påfyldere af emballage fremover får ansvar for affaldsbehandlingen af den emballage, de producerer. Det udvidede producentansvar træder i kraft i Danmark 1. juli 2025.

For at gøre håndteringen af det udvidede producentansvar nemmere for virksomhederne, så har Dansk Erhverv i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, DagSam & DI stiftet kollektivordningen til håndtering af producentansvaret for emballage, VANA.

Bliv gratis medlem af VANA

Kollektivordningen VANA har netop åbnet op for et gratis medlemskab. Medlemskabet af VANA er i opstartsfasen gratis og uforpligtigende, og du opretter derfor i første omgang blot din virksomhed som bruger.

Som medlem får din virksomhed adgang til ekspertråd og vejledning i, hvordan du bedst forbereder din virksomhed til producentansvaret, samt hvordan VANA som kollektivordning kan hjælpe jer med at leve op til jeres ansvar. Samtidig sørger de for orientere, når der opstår noget, som er relevant at vide i forbindelse med det kommende producentansvar.

Læs mere om producentansvar for emballage

Kontakt

Klima, energi og miljø

Andreas Hastrup Clemmensen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil