; ;
Gemt

75.000 ansatte på hoteller og restauranter har fået ny overenskomst

13. marts 2023

Dansk Erhverv, HORESTA og 3F Privat Service Hotel og Restaurant har mandag indgået en aftale, der rækker to år frem.


Aftalen betyder, at timelønnen fra den 1. marts 2023 reguleres med 4,5 kroner, og fra 1. marts 2024 med yderligere 4,5 kroner. Dermed lægger aftalen sig tæt op af gennembrudsforliget på industriens område.

”Vi har indgået et meget smalt, men ansvarligt, forlig, der lægger sig tæt op af gennembrudsforliget. Det har været en langvarig og svær forhandling, men det er lykkedes os at få indført mere fleksibilitet i anvendelsen af weekendansatte, herunder tjenere. Vi har desuden fået indført ændringer i Kompetenceudviklingsfonden, som vil komme hele branchen til gavn,” siger Thomas Rønnow, underdirektør i Dansk Erhverv.

Thomas Rønnow tilføjer: ”Vi ser det som positivt tiltag, at 3F tog initiativ til at inddrage eleverne i forhandlingerne. Det har bl.a. sikret en sundhedsordning for eleverne, hvilket kommer både den enkelte og hele branchen til gode. Det er helt afgørende for virksomheders vækst og konkurrenceevne at flere vælger at gennemfører en erhvervsuddannelse.

Overenskomstaftalen indebærer blandt andet, at det fremover bliver mere attraktivt for både arbejdsgivere og medarbejdere at gennemføre efter- og videreuddannelse. For eksempel vil det fremover blive muligt at få refunderet kursusafgifter fra Kompetencefonden.

De nye regler for weekendansatte betyder, at det bliver lettere at beskæftige medarbejdere, der ikke kan arbejde på hverdage. Tilsvarende giver det bedre mulighed for at imødekomme de medarbejdere, der ønsker at holde fri i weekenderne.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef