; ;
Gemt

JN Data vinder Dansk Erhverv-prisen 2023

Nyhed

06. september 2023

JN Data vinder Dansk Erhverv-prisen 2023 for sit energieffektive datacenter, som fører overskudsvarme ud i fjernvarmenetværket. Prisen blev overrakt til Dansk Erhvervs Årsdag af H.K.H Kronprinsessen.

Med et særligt effektivt datacenter, der ikke alene drives af energi fra sol og vind, men også sender overskudsvarme ud i fjernvarmenetværket, er JN Data en virksomhed med slående digital handlekraft. Derfor vinder JN Data Dansk Erhverv-prisen 2023. Med prisen hylder Dansk Erhverv virksomheder, der netop udviser digital handlekraft.

JN Data har ansvaret for finansiel it-infrastruktur, der når ud til millioner af danskere, når de bruger deres mobilbank eller gennemfører en betaling. Gennem deres datacenter har virksomheden taget livtag med en af klodens helt store udfordringer og fundet løsninger, der kobler den digitale omstilling med den grønne omstilling.

”Tusind tak til Dansk Erhverv for nomineringen blandt fire andre meget kompetente virksomheder og ikke mindst tak for prisen og opmærksomheden i forbindelse med Dansk Erhvervs årsdag. I JN Data er digitalisering og bæredygtighed en naturlig del af vores DNA takket være støtte og opbakning fra vores ejere, der har sat en klar retning for JN Data. Vi drifter vitale systemer for vores kunder og arbejder hver dag for en sikker, compliant og stabil IT-drift til gavn for store dele af den finansielle sektor – det kunne vi aldrig lykkes med uden alle de dygtige kollegaer, vi har i JN Data,” siger JN Datas adm. direktør, Søren Lindgaard.


Onsdag fik han overrakt prisen af H.K.H. Kronprinsessen til Dansk Erhvervs Årsdag i Øksnehallen.

Løsninger for fremtiden
Tiden er præget af kolossale forandringer, store kriser og mangfoldige udfordringer – klimaforandringer, ændret demografi, velfærd under pres, og en ny verdensorden der banker på. Det kalder på nye løsninger til nye problemer, og digitaliseringen er en af nøglerne.

”Digital handlekraft og digitale løsninger er helt afgørende for at skabe reelle forandringer og løse mange af de udfordringer, vi står overfor. JN Data har med sine digitale løsninger ikke alene investeret i at nedbringe sit eget energiforbrug, men har også sikret, at energi, der før gik til spilde, nu i stedet gør gavn i folks hjem. Det er netop den slags digital handlekraft, vi har brug for,” siger Jens Mathiesen, formand for Dansk Erhverv og President & CEO, Scandic Hotels A/S.

JN Data blev kåret som vinder af Dansk Erhverv-prisen 2023 blandt fem virksomheder, der alle var nomineret til prisen for i særlig grad at udvise digital handlekraft. De andre nominerede til Dansk Erhverv-prisen 2023 var Khora, Atea, Aeven og TDC Erhverv.

Det er imponerede, hvordan alle fem nominerede ved at tænke nyt og anderledes gør en forskel. Hver især har de grebet digitale muligheder og skabt løsninger til gavn for danskerne og Danmark. Den slags virkelyst er både inspirerende og vigtig for hele samfundet,” siger Jens Mathiesen.

JN Data

JN Data har ansvaret for finansiel it-infrastruktur, der når ud til millioner af danskere, når de bruger deres mobilbank eller gennemfører en betaling.

I 2017 udvidede JN Data sit datacenter. Samme år indgik JN Data som en af de første virksomheder i Danmark et partnerskab med et forsyningsselskab (Silkeborg Forsyning), så JN Data nu har mulighed for at sende overskudsvarmen fra deres datacenter ud i fjernvarmenetværket.

Overskudsvarmen kan på årsbasis dække varmeforbruget hos cirka 420 husstande, og løsningen bidrager samtidig til, at JN Data skal køle mindre og derved sparer på energiforbruget.

Virksomheden besluttede i 2021, sammen med sine ejere Bankdata, BEC, Jyske Bank, Nykredit og SDC, at investere i opførelsen af deres egen solcellepark, hvorfra de i dag får i gennemsnit 90 pct af deres energi til blandt andet datacenterdrift – de resterende 10 pct. kommer fra Jyske Banks vindmølle

Om Dansk Erhverv-prisen

Hvert år hylder Dansk Erhverv danske virksomheder med Dansk Erhverv-prisen. For at blive indstillet til prisen, skal virksomheden være medlem af Dansk Erhverv.

I 2023 hyldes virksomheder, der udviser digital handlekraft.

I bedømmelsen blev der lagt vægt på:

1. Samfundsværdi
2. Skalering eller mulighed for at skalere løsningen
3. Graden af innovation og nytænkning i løsningen

Dansk Erhverv-prisen 2023 blev overrakt ved Dansk Erhvervs Årsdag i Øksnehallen 6. september af H.K.H
Kronprinsessen og Dansk Erhvervs formand og President & CEO, Scandic Hotels A/S, Jens Mathiesen.