Presse og Nyheder

Aftale gør deleøkonomiske platforme til medspillere for turismebranchen

Med den nye aftale om deleøkonomi, som netop er indgået mellem regeringen og et bredt flertal i Folketinget, er der taget vigtige skridt i den rigtige retning mod konkurrence på fair og lige vilkår. Det er godt for turismebranchen, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

Airbnb og lignende, deleøkonomiske platforme skal være medspillere for dansk turisme – ikke modspillere. Platformene kan bidrage med at skaffe flere turister til Danmark og med flere turister følger større eksportindtægter og flere jobs. Men platformene skal reguleres, så de spiller på samme bane som resten af turismebranchen. Derfor er det positivt og vigtigt, at der nu er landet en bred politisk aftale om deleøkonomien på turismeområdet. Skatteministeriet har også netop offentliggjort, at der er indgået en aftale mellem Danmark og AirBnB om indberetning til Skat.

”Aftalen tager fat på at regulere de vigtigste områder. Først og fremmest skal der afregnes skat af udlejningsindtægterne og desuden indføres der et loft på 70 dage for, hvor længe man må leje sin helårsbolig ud, så udlejningen ikke får en egentlig erhvervsmæssig karakter. Nu får vi reglerne på plads – men hvis de skal være effektive, skal de også håndhæves, og det kræver en effektiv kontrol fra myndighedernes side,” siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Mette Feifer og fortsætter:

”Det er meget positivt, at man indfører den samme model, som vi kender fra feriehusområdet, hvor udlejningsplatformene skal indberette udlejernes indtægter til Skat – mod at udlejerne til gengæld får et skattefrit bundfradrag på 28.000 kr.,” siger hun og understreger, at der skal være styr på indberetningen til SKAT fra dag 1.

Hos Dansk Erhverv er man særligt glad for, at det fremover ikke vil være lovligt at korttidsudleje sin helårsbolig på ubestemt tid, så man i praksis driver hotelvirksomhed på ulige vilkår.

”Det er helt rimeligt, at man indfører et loft på 70 dage over, hvor længe man kan leje sin helårsbolig ud. Vi ser i dag lejligheder, der korttidsudlejes året rundt, og så får det altså en egentlig erhvervsmæssig karakter, som skal reguleres på helt anden vis – ud over at det kan være til gene for naboerne og fjerne lejligheder fra et i forvejen presset boligmarked. Men vi kan være i tvivl om, hvordan man kommer til at håndhæve dagsgrænsen, her bliver implementeringen vigtig,” siger Mette Feifer.

Kontakt os

Oplevelse & Velfærd

Mette Feifer

Markedsdirektør
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.