; ;
Gemt

Ambitionen er at hjælpe vores kunder ind i den digitale tidsalder

En sammensmeltning af forretning og IT gennem de seneste år har skabt den digitale forretning. Dette medfører samtidigt, at kunderne bliver mødt af en myriade af muligheder og teknologier. Digital Together er it-virksomheden NNIT's svar på den problematik. Dansk Erhverv har talt med Thomas Schjødt, direktør hos Digital Together, og Michael Harboe, direktør hos VR og AR-startuppen Virsabi, der samarbejder med Digital Together.

Nyhed

Dansk Erhverv | Digital - 21. november 2019

Hvad er historien bag Digital Together og Virsabi?
Thomas Schjødt, Digital Together:
Digital Together er et svar på nogle af de ændringer, som vi har set hos vores kunder gennem de seneste år. Den digitale forretning er opstået i sammensmeltningen af forretnings- og it-områderne, og nye kundebehov er opstået. Vi kan se, at kunderne oftere køber via digitale kanaler, men samtidigt vil de gerne have den personlige oplevelse, hvor virksomheden er nærværende.

Her er Digital Together et bud på den partner, der kan udvikle virksomhedernes forretningsmodeller, så de opfylder disse kundebehov. Som virksomhed må man indse, at man ikke kan være god til det hele. Derfor ser vi Digital Together som et økosystem, hvor kunder og partnere knyttes til hinanden og NNIT’s mange dygtige forretnings- og teknologieksperter.

Michael Harboe, Virsabi:
Virsabi har eksisteret i tre år nu, og vores fokus er at hjælpe entreprise og større organisationer med at skabe forretningsværdi gennem virtual-, augmented- og mixed reality IT-løsninger. Vi er nu et team på 20 personer, der arbejder med nye teknologier og vores kunders digitale transformation. Lige så teknisk dygtige vi er, lige så vigtigt er det at skabe en spændende og attraktiv arbejdsplads med gode værdier. Vi arbejder så vidt muligt kun med projekter, vi synes er spændende og meningsfulde, og med mennesker, vi kan lide. Vi samler mennesker, der supplerer hinanden og er gode sammen, hvilket har gjort os til Danmarks førende VR- og AR-virksomhed.

Vores organisation er bygget op af tre områder. Vi har vores strategiske rådgivere med stor erhvervsfaring. Det er deres job at sætte sig ind i virksomhedernes forretningsmål og konvertere dem til opgaver for Virsabi. Dernæst er der vores kreative team, der arbejder med visualisering af vores produkter. Og sidst men ikke mindst er der vores teknologiske område, hvor de hardcore softwareudviklere sidder.


Hvordan er jeres arbejdsgange?
Thomas Schjødt, Digital Together:
Vi arbejder ud fra tre perspektiver: ”Desirability” – det menneskelige perspektiv, ”Viability” – det forretningsmæssige perspektiv og ”Feasibility” – det teknologiske perspektiv. På den måde skaber vi innovative løsninger ved at kombinere det ønskelige fra et menneskeligt synspunkt med det teknologisk bæredygtige og det økonomisk levedygtige.

Normalt når virksomheder skal teste produkter af, tester de den fulde løsning. Hos NNIT går vi mere gradvist til værks. Skal vi for eksempel teste en portal, laver vi en simpel udgave af den og tester den i en specifik situation ud fra mimimum viable product-tilgangen. Ved at gå gradvist til værks kan vi både stoppe i tide, hvis den første del af løsningen ikke virker, og vi sparer penge ved ikke at skulle lave større ændringer efter brugertest af den fulde løsning.



Hvordan er Virsabi involveret i Digital Together?
Michael Harboe, Virsabi:
Vi arbejder tæt sammen med Digital Together og mødes hver anden uge og ”aligner” med hinanden. Vores samarbejde går ud på, at vi skal have nye teknologier som vores ind i praksis hos vores fælles kunder. Vi mødte faktisk Dansk Erhverv og Brian Mikkelsen første gang gennem vores session til TechBBQ. Her snakkede Jens Maagøe fra NNIT og jeg om, hvordan store virksomheder og startups kan få gavn af hinanden.


Hvad får I ud af samarbejdet?
Thomas Schjødt, Digital Together:
Hos NNIT får vi et blik ind i fremtiden. Vi er nogle af de første, der kommer til at arbejde med nye teknologier, og vi bliver en del af mange partnerskaber - både store og små. Det hjælper os selv, men også de mindre startups, der får lov til at koncentrere sig om det, de er gode til. Så klarer vi driften, support og de øvrige opgaver i den større helhed. Virsabi er eksempelvis superdygtige på de mest innovative løsninger til augmented og virtual reality, mens NNIT kører de større projekter på en solid forståelse for forretningsgange og -processer. Når vi samarbejder, får de adgang til kunder, brands og en stabilitet, som startups normalt ikke har adgang til, mens NNIT får del i deres kreativitet.

Michael Harboe, Virsabi:
Virsabi har nogle kompetencer som NNIT ikke har – og omvendt. Dem kombinerer vi, så vi sammen kan bringe det frem til kunderne. Som mindre virksomhed er vi langt mere agile, da vi ikke er bundet af strukturer. Til gengæld har NNIT kontrol over den store helhed og infrastrukturen, som får tingene til at ske. Begge parter er med til at finde nye projekter, og vi fokuserer særligt på anvendelsen af augmented reality og virtual reality i life sciences industrien og danske produktionsvirksomheder.


Hvad er næste skridt for jer?
Thomas Schjødt, Digital Together:
Gennem det første år har vi haft mere end 40 digitale projekter og har nu 10 faste kunder. Det ligger i naturen, at vi skal skalere forretningen videre. Vi skal bevare agiliteten og pionerånden, men samtidig også få nogle af børnesygdommene ud af vores forretningsmodel. Vi skal lære, hvornår vi skal være tålmodige, og hvornår vi skal tage chancer. Derudover skal vi udbrede økosystemet indadtil, og vi skal skalere vores erfaringer ud i resten af NNIT.

Michael Harboe, Virsabi:
Virsabi er en vækstvirksomhed, og vi vokser hurtigt med to medarbejdere om måneden. Jeg ved faktisk ikke, om man stadig kan kalde os en startup, fordi vi er ved at være så store. Vi skal selvfølgelig vækste yderligere og fokusere internationalt, og så skal vi fokusere på det udbud, som vi har vundet hos DSB, der er det største danske udbud af VR og AR. Det, at organisationer og virksomheder som DSB har fået øjnene op for teknologien viser, at der er stort potentiale andre steder også, hvor teknologien kan benyttes. Vi er gode i Danmark til teknologi, og den danske vækst og digitalisering for både store og små virksomheder har gode udsigter. Det vil give os en stor international konkurrencefordel i fremtiden.


Info om interviewede
Thomas Schjødt har en baggrund i Management Consulting og IT og har siden september 2018 været direktør for NNIT Digital Together.

Michael Harboe har altid arbejdet hos store danske industrivirksomheder som CMO og lignende, men sprang for 3 år siden ud som iværksætter med Virsabi, hvor han i dag er direktør.