; ;
Gemt

Ændring af lov om tv-overvågning

Det bliver nu muligt for butikker at dele billeder fra tv-overvågning med andre erhvervsdrivende for at forebygge kriminalitet. Det er fortsat et krav at hver enkelt medarbejder skal have en særskilt meddelelse om tv-overvågningen.

Nyhed

Dansk Erhverv | PERSONALE - 19. april 2018

Et nyt lovforslag til ændring af lov om tv-overvågning har til formål at afløse reglerne om tv-overvågning i persondataloven, som ophæves fra den 25. maj 2018

Databeskyttelsesloven, som sammen med databeskyttelsesforordningen afløser reglerne i persondataloven, træder i kraft den 25. maj 2018, hvorefter persondataloven ophæves. Persondatalovens regler om videoovervågning videreføres derfor i det væsentligste i lov om tv-overvågning uden større ændringer i forhold til medarbejderne.

Videreførelse af eksisterende regler på arbejdsmarkedet
Forslaget til ændring af lov om tv-overvågning viderefører i vidt omfang de regler og praksis for håndtering af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning på arbejdsmarkedet, som i dag følger af persondataloven og den gældende tv-overvågningslov.

I bemærkningerne til lovforslaget fremgår det bl.a., at der ud over den skiltning mv., som følger af den nugældende tv-overvågningslov, som udgangspunkt også skal gives en særskilt meddelelse til hver enkelt medarbejder om tv-overvågningen efter databeskyttelsesforordningens regler.

Videregivelse af billedoptagelser til andre erhvervsdrivende for at forebygge kriminalitet
Forslaget giver også mulighed for, at virksomheder fremover kan dele og videregive billedoptagelser fra tv-overvågning med andre erhvervsdrivende som forebyggelse mod kriminalitet, hvis overtrædelserne ikke blot er bagatelagtige. I dag begrænser lovgivningen nemlig butikkernes mulighed for at dele oplysninger med hinanden.

Med det fremsatte forslag får erhvervsdrivende en længe ønsket mulighed for at dele optagelser af kriminelle med det formål at forebygge yderligere (berigelses)kriminalitet i form af tyverier, røverier, bedrageri, betalingskortsvindel mv.

Dansk Erhverv bemærker
Dansk Erhverv er overordnet set positiv over for det fremsatte lovforslag og støtter ændringen i tv-overvågningsloven, som vi har efterlyst i flere år. Dansk Erhverv har afgivet et høringssvar med en række specifikke bemærkninger, som kan læses her.

Dansk Erhverv orienterer nærmere om indholdet af lovforslaget, når det endeligt er vedtaget.

Lovforslaget forventes, såfremt det bliver vedtaget, at træde i kraft den 25. maj 2018.