Gemt

Behandlingsråd skal tænke bredt

Danske Regioner har i dag lanceret sin model for et behandlingsråd. Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv kvitterer for udspillet, men ser flere faldgruber.

Nyhed

pressemeddelelse 12. december 2019

Danske Regioner har lanceret sin model for et behandlingsråd. Helt overordnet skal behandlingsrådet vurdere, om en teknologi eller behandling giver nok sundhed for pengene.

”I Dansk Erhverv håber vi, at man vil se bredere på produktivitetseffekter, end der er lagt op til, og ikke kun på, hvad der er godt for den enkelte regions bundlinje. Vi skal tænke bredt og på hele samfundet. Desuden er det afgørende, at behandlingsrådet ikke bliver en forsinkende faktor for introduktion af ny teknologi i sundhedsvæsenet, som kan komme patienterne til gavn,” siger Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedspolitisk fagchef i Dansk Erhverv.

Katrina Feilberg Schouenborg peger på, at der lige nu er en række usikkerhedsmomenter i modellen.

”Særligt skal vi have afklaret, hvad der præcist menes med sundhedsteknologi og behandlinger. Og vi skal holde fast i, at danskerne fortsat skal have adgang til de mest innovative og bedste behandlinger, der findes. Men naturligvis er det positivt, at der bliver sat fokus på at få mest kvalitet for pengene,” siger Katrina Feilberg Schouenborg.

Høringen til den nye model til behandlingsrådet løber frem til den 29. januar. Dansk Erhverv ser frem til at dykke med i modellen og indgå i dialog med sine medlemmer og Danske Regioner om modellen for behandlingsrådet. Dansk Erhverv afholder møde om behandlingsrådet for medlemmer den 10. januar.

Læs mere om Danske Regioners forslag til et nyt behandlingsråd her: Danske Regioner klar med model for behandlingsråd.

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil