; ;
Gemt

Bredbånd. Sådan sikrer de nye byråd bedre net og telefoni

Kommunalvalget er overstået og nu er det snart tid til at komme i arbejdstøjet.

Nyhed

På tele-og bredbåndsområdet er min besked til de nye og gamle byrådsmedlemmer, at det kun kan gå for langsomt med at komme i gang.

Store dele af det danske samfund er bundet op på adgang til hurtigt og tidssvarende bredbånd.

Det er ikke kun nemid og tidsbestilling hos lægen, der foregår digitalt -flere og flere streamer film og tv og har behov for hurtigt bredbånd f. eks. i forbindelse med arbejde.

Huller i dækningen, som vi desværre oplever i enkelte kommuner, betyder blandt andet, at folk ikke får samme gavn af digitaliseringen, fordi man ikke kan få hurtigt bredbånd og mobilen hele tiden falder ud.

Svaret har for nogle været en bredbåndspulje, som gennem tilskud og ordninger skal hjælpe med dækningen.

Det har vist sig at være en meget dyr fornøjelse, hvor man for 80 millioner har sikret bredbånd til 3700 husstande. Det er en meget dyr måde at få bredbånd til få.

Jeg mener, at kommunalbestyrelserne i stedet skal kigge på sagsbehandlingstider og leje af arealer til master. Som man gjorde i Guldborgsund, hvor mange havde dårligt bredbånd og hvor en fremsynet kommune sikrede de rette rammer, så 10.000 borgere fik hurtigere bredbånd.

Så kære kommunalpolitikere, brug skatteborgernes penge der, hvor vi får mest ud af dem og sørg i stedet for, at der er de rigtige rammer, så teleselskaberne kan opstille master, nedgrave kabler og få godkendt tilladelser, så skal de nok sørge for at alle danskere kommer på godt net.

På tele-og bredbåndsområdet er min besked til de nye og gamle byrådsmedlemmer, at det kun kan gå for langsomt med at komme i gang.

Indlæg bragt i blandt andet Fredericia Dagblad.

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Poul Noer

Fagchef for digital infrastruktur
Medarbejderprofil