; ;
Gemt

Danskerne vil holde sommerferie i Danmark i 2019

Det gode sommervejr sidste år smitter af på rejseadfærden i 2019. Flere danskere forventer at holde sommerferien i Danmark i år, viser tal fra Dansk Erhverv. Allerede nu har danskerne foretaget 17 pct. flere feriehusbookinger til sommeren i år end på tilsvarende tidspunkt sidste år.

Nyhed

Sommervejret i 2018 var fantastisk og fik ekstra mange til at nyde sommeren i Danmark. I alt fravalgte 12 pct. af danskerne en sommerferie i udlandet i sommeren 2018, fordi det var godt vejr i Danmark.

Men sommervejret kan få endnu større effekt i år. 22 pct. af danskerne siger nemlig, at det gode vejr i 2018 har gjort dem mere tilbøjelige til at holde en sommerferie i Danmark i stedet for i udlandet i 2019.  Det svarer til godt 1,2 mio. danskere. Det viser tal fra en befolkningsundersøgelse, som Norstat har lavet for Dansk Erhverv.

”Danskerne er glade for at holde ferie i Danmark. Sommervejret sidste år kan give efterspørgslen et ekstra skub. Indenfor branchen kalder vi det Roskilde-Festival-effekten – et år med godt vejr betyder, at billetsalget går ekstra godt det næste år”, siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Tallene viser samtidig, at der er grund til at komme i gang med ferieplanlægningen i familien Danmark:

”Ikke kun viser undersøgelsen rejselyst fra danskerne. Hvis man skal være sikker på et ledigt sommerhus, campinghytte eller hotelværelse ved danske kyster, så er det værd at tage den stærke efterspørgsel fra Tyskland med i betragtningen. Delstaterne i det nordlige Tyskland har i år sommerferie primært i juli. Og tyskerne har stærk rejselyst mod Danmark og booker tidligt”, siger Lars Ramme Nielsen.

Sommer i Danmark hitter
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der ultimo januar i år er registreret en stigning på 17 procent i danskernes bookinger af feriehuse til sommermånederne sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det indikerer en styrket efterspørgsel, som kan komme hele spektret af turismevirksomheder til gode, særligt camping, forudser Lars Ramme Nielsen

”Camping vandt stort på det flotte sommervejr sidste år. Det viser med al tydelighed, at camping har potentiale. Det nye campingreglement, der er på vej, bidrager også til, at camping får bedre muligheder for at kunne leve op til de forventninger, som vi oplever hos nutidens campinggæster”.

Lars Ramme Nielsen peger også på de danske hotellers store potentiale i sommermånederne.

”Over de seneste ti år er danskernes hotelovernatninger om sommeren steget med 45 pct. Det er helt exceptionelt. Hotellerne har været dygtige til at produktudvikle, og mange har klogt redet med på bølgen og stemningen omkring Tv2’s hitserie Badehotellet.”

 

Fakta om danskernes sommer i Danmark

  • I 2018 foretog danskerne 11,8 mio. overnatninger i de tre sommermåneder på de danske overnatningssteder
  • De tre sommermåneder står for 45 pct. af danskernes overnatninger i Danmark. 
  • I sommermånederne overnatter danskerne især på camping, på hotel og i feriehus.

Kilde: Danmarks Statistik

 

 

 

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil