; ;
Gemt

Efter satspuljen – Dansk Erhverv hilser ny politisk aftale velkommen

En bred politisk aftale om satsreserve lægger op til fremtidigt fokus på civilsamfundet. Det er positivt, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

Dansk Erhverv | Sundhed og Velfærd - 28. november 2019

Den 20. november indgik regeringen sammen med stort set alle Folketingets partier en bred aftale om udmøntningen af reserven på social-, sundheds- og beskæftigelsesområdet, dvs. tilbageløbsmidlerne fra de eksisterende midler i satspuljen. Aftalen indeholder tiltag for 849 mio. kr. hen over de næste år fra 2020 til 2023.

Det er i Dansk Erhvervs optik vigtigt og godt, at aftalen er indgået med alle Folketingets partier ud over Nye Borgerlige, da den brede forankring af finansieringen af civilsamfundsorganisationernes sociale indsatser er afgørende for kontinuiteten og planlægningssikkerheden på området.

Den samlede økonomiske ramme for aftalen var begrænset og der var derfor er der ikke rum til særlig mange nye projekter, som kan videreudvikle civilsamfundets sociale indsatser. Samtidig er det dog særdeles positivt, at der i aftalen er lagt op til, at der i løbet af det kommende år skal være en drøftelse af principperne for den fremtidige udmøntning af reserven, og at civilsamfundet skal spille en central rolle i den forbindelse.

Den proces vil Dansk Erhverv følge tæt og lægge op til at blive en del af sammen med Dansk Erhvervs branchenetværk for frivillige og sociale organisationer og ikke mindst medlemmerne i netværket. Målet er en langsigtet løsning for finansieringen af civilsamfundsorganisationernes sociale indsatser, som skaber både ro og plads til udvikling på området.

Selve aftalen kan læses her: Aftale om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds og arbejdsmarkedsområdet 2020-2023.