Gemt
Presse og Nyheder

Energimærket for støvsugere er annulleret

Energimærkningsforordningen for støvsugere er blevet annulleret. Annulleringen gælder i hele EU og med tilbagevirkende kraft. Energimærket skal derfor fjernes på udstillede støvsugere og evt. på emballagen i butikkerne, samt på internettet og i reklamer.

Nyhed

DANSK ERHVERV | E-HANDEL - 14. MAJ 2019

Energimærkningsforordningen for støvsugere blev i november 2018 annulleret, og annulleringen trådte i kraft den 18. januar 2019. Annulleringen gælder i hele EU og med tilbagevirkende kraft, hvilket betyder at det ikke længere er tilladt at anvende energimærket for støvsugere. Energimærket skal derfor fjernes på udstillede støvsugere og evt. på emballagen i butikker samt på internettet og i reklamer.

EU-kommissionen arbejder på en ny energimærkningsforordning, som forventes klar i foråret 2021. Det er kun energimærkningsforordningen for støvsugere, som er blevet annulleret, hvilket betyder at støvsugere fortsat er omfattet af ecodesign. Annulleringen af energimærket for støvsugere påvirker ikke energimærkningen på andre produktgrupper.

Få mere information om annulleringen.

Kontakt os

Handel

Jakob Lamm Zeuthen

Miljøpolitisk chef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.