; ;
Gemt

EU's e-handelsmomsregler udskydes desværre til 1. juli 2021

14. juli 2020

EU's e-handelsmomspakke udsættes seks måneder, da flere medlemslande ikke er klar til implementeringen af de nye EU-regler, der blandt andet fjerner momsbagatelgrænsen.

Dansk Erhverv har advaret kraftigt mod at udsætte den længe ventede e-handelsmomspakke, som skulle være trådt i kraft 1. januar 2021.

Implementeringen af EU's e-handelsmomspakke udsættes seks måneder med en ny ikrafttrædelsesdato pr. 1. juli 2021. En pakke, der moderniserer momsreglerne for al grænseoverskridende salg til forbrugere af varer og ydelser, som skal gælde i hele EU, og som vil få stor betydning og en positiv indvirkning på Danmarks konkurrencesituation, både i forhold til andre EU-lande og lande uden for EU.

Pakken indebærer blandt andet en ophævelse af den særlige momsfritagelse på 80 kroner ved danske forbrugeres køb af varer fra lande uden for EU, såsom Kina, en harmonisering og kraftig mindskelse af fjernsalgsgrænsen for salg af varer på 10.000 euro samt en udvidelse af det eksisterende momsangivelses- og betalingssystem, One Stop Shoppen.

Pakkens betydning for Danmark
De nye momsregler vil føre til en længe ventet og tiltrængt styrkelse af den ellers svage konkurrencesituation, som Danmark er undergivet, først og fremmest på grund af vores høje momssats i forhold til flere af vores EU-nabolande.

"Dansk Erhverv ser med stor ærgrelse på udskydelsen af ikrafttrædelsen af e-handelsmomspakken, som har været mange år undervejs, og som vi har støttet hele vejen gennem den tunge EU-lovgivningsproces," udtaler fagchef for moms hos Dansk Erhverv, Ulla Brandt, og fortsætter:

"Der er tale om regler, der er helt afgørende for rigtig mange af vores medlemsvirksomheders chance for at konkurrere med virksomheder både i og uden for EU. Reglerne vil gavne alle danske virksomheder, der sælger varer og ydelser til forbrugere både i og uden for Danmark. Virksomheder, der i dag både er udfordrede af udenlandske konkurrenters manglende overholdelse af de eksisterende spilleregler på momsområdet, men også af den særlige momsfritagelsesgrænse på 80 kroner, som Dansk Erhverv længe har kæmpet for at få fjernet. Nu skal vi så vente endnu længere tid."

IT-systemtilpasninger og COVID-19
Både regeringen og Skatteministeriet er heldigvis på linje med Dansk Erhverv og har arbejdet hårdt for at få reglerne implementeret til tiden til gavn for danske virksomheder, både i forhold til lovgivningen og de nødvendige it-systemtilpasninger.

"Dansk Erhverv opfordrer de danske skattemyndigheder til at udnytte den vedtagne forlængelse ved at holde dampen oppe på it-tilpasningerne og ikke mindst i forhold til den vigtige informationskampagne, som skal klæde de mange danske virksomheder på til at kunne leve op til de mange nye regler,” afslutter Ulla Brandt.