; ;
Gemt

EU-Parlamentet vil behandle vejpakken

EU-Parlamentet har endelig besluttet at behandle vejpakken i plenarforsamlingen (det samlede parlament) i deres samling 25.-28. marts.

Nyhed

DANSK ERHVERV | TRANSPORT - 18. MARTS 2019

Som bekendt har det længe været usikkert, hvorvidt Vejpakken overhovedet kunne blive behandlet inden EU-valget. Det bliver den så nu, men desværre så sent, at det er ret usandsynligt, at den efterfølgende drøftelse mellem Kommission, Parlament og Ministerråd (”trialog”) kan blive færdig inden valget.

Vejpakken bliver altså ikke behandlet færdig på denne side af et valg. Hvad betyder det så?

  • Hvis parlamentet når til enighed og stemmer d. 25-28/3 vil pakken være færdigbehandlet i både Parlament og Ministerråd. Det betyder, at den nye Kommission kan vælge at indkalde til trialog om de vedtagne tekster. Så kan vi trods alt få en relativt hurtig afklaring alligevel.
  • Det nye Parlament kan dog vælge at sige, at det vil behandle sagen igen. Så trækker det i langdrag. Men det vil være et usædvanligt skridt.
  • Hvis det bliver behandlet i Parlamentet, men ikke vedtaget 25-28/3, så skal den nye kommission fremsætte det igen. Så trækker det også i langdrag.

Holdningen til, hvilke af disse der foretrækkes, afhænger selvfølgelig af, hvad Parlamentet evt. vedtager. Indholdet af Vejpakken er som bekendt ikke kun godt som den ser ud nu, men er at foretrække for det kaos, vi har nu, hvor hvert land – Danmark inklusive - konkurrerer om at indføre den ene særordning efter den anden.

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil