; ;
Gemt

Boligjob-ordningen gøres permanent

Finanslov 2018: Så blev den midlertidige boligjobordning gjort permanent. Men det er ærgerligt, at man ikke har beholdt den højere fradragsværdi for serviceboligjobordningen.

Nyhed

Af Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv

Med finansloven er den midlertidige boligjobordning nu blevet gjort permanent. Det har Dansk Erhverv talt for i meget lang tid, da det giver investeringssikkerhed. Hvis vi ser bort fra mindre justeringer, så fastholdes de ydelser, som har været med i den hidtidige boligjobordning.

Dansk Erhverv mener, at det er ærgerligt, at man ikke har øget fradraget for serviceboligjobordningen, sådan som regeringen selv lagde op til i dens finanslovsforslag. I Sverige har serviceboligjobordningen haft stor effekt på sort arbejde/gør-det-selv-arbejde, hvilket har ført til, at man har opbygget en stor ”hvid” servicesektor. Som bl.a. har sikret beskæftigelse til indvandrerkvinder, som ellers har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Når beløbet ikke er større, og fradragsværdien fortsat er lav, så er det desværre vurderingen, at servicedelen – selvom den er blevet gjort permanent - kun vil få ringe udbredelse og dermed ikke i større stil vil bidrage til at skabe en ”hvid” servicesektor eller at få flere ud på arbejdsmarkedet.

Dansk Erhverv havde også gerne set, at man havde udvidet anvendelsesområdet for serviceboligjobordningen, så for eksempel flytteydelser var medtaget. Det er desværre ikke sket, men der er gode argumenter for at gøre det, så Dansk Erhverv vil arbejde for, at det kommer til at ske.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Jacob Ravn

Advokat, souschef PA og Skattepolitisk chef
Medarbejderprofil