; ;
Gemt

Regeringen styrker erhvervsskolerne

I regeringens lovkatalog er der lagt op til en styrkelse af erhvervsskolerne, men der er stadigvæk spørgsmål, som mangler at blive besvaret, vurderer uddannelseschef Claus Rosenkrands Olsen.

Nyhed

REGERINGENS LOVKATALOG 2018-2019

På uddannelsesområdet spiller erhvervsuddannelserne ikke overraskende en større rolle i regeringens lovkatalog. I september kom regeringens udspil ”Fra folkeskole til faglært – erhvervsuddannelser til fremtiden”. Her er der lagt op til at styrke søgningen til erhvervsuddannelserne.

Styrket praksisfaglighed og overgange til erhvervsskolerne
De kommende lovforslag har til formål at følge op på dette udspil, som i øjeblikket forhandles med Folketingets partier. Lovforslagene forventes at indeholde initiativer om bl.a. styrket praksisfaglighed i folkeskolen, styrkelse af overgange til erhvervsuddannelserne, øget kvalitet samt stærke ungdomsuddannelsesmiljøer.

Mangler afklaring af erhvervsskolernes samlede økonomi
Dansk Erhverv mener, at regeringens udspil er godt og kan medvirke til at styrke erhvervsuddannelserne på mange områder. Vi har dog fortsat til gode at se de 55 konkrete initiativer i udspillet udfoldet, ligesom der mangler en afklaring af erhvervsskolernes samlede økonomi. Det sidste forventes at afhænge af forhandlingerne om finansloven for 2019.

Merkantile område vigtigt
Samtidig er Dansk Erhverv optaget af, at initiativerne i udspillet vedr. praksisfaglighed i grundskolen og de medfølgende investeringer ikke alene har sigte på at præsentere de tekniske uddannelser overfor eleverne i grundskolen, men har fokus på den samlede bredde i de mange erhvervsuddannelser, herunder ikke mindst hele det merkantile område, som fylder meget i erhvervsuddannelserne. I den forbindelse savner Dansk Erhverv også, at udspillet indeholder langt flere initiativer med fokus på at integrere den praksisfaglige dimension i hele skolens fagrække, og ikke kun de praktisk/musiske fag og valgfag.

 

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil