; ;
Gemt

Forbud mod privat bekæmpelse af rotter

Herlev kommune har benyttet sig af muligheden i den nye rottebekæmpelses-bekendtgørelse, og forbyder fra august privat bekæmpelse i forbindelse med, at kommunen hjemtager opgaven.

Nyhed

DANSK ERHVERV | FØDEVARER - 21. MARTS 2019

Sidste år blev det ved indførsel af den nye rottebekæmpelsesbekendtgørelse, obligatorisk at lave en handleplan for rottebekæmpelse, og i den forbindelse forbyde privat bekæmpelse. Herlev Kommune har benyttet sig af den mulighed. Således kan man som virksomhed i Herlev fra den 22. august 2019 udelukkende indgå aftale med private leverandører om forebyggende sikring mod rotter. Hvis der på trods af sikringsordningen alligevel konstateres en rotte, skal man kontakte kommunen, og ikke det firma man har en sikringsordning med.

Bekendtgørelsen fastslår, at kommunen skal undersøge og iværksætte bekæmpelse efter gældende regler, uden ugrundet ophold – også i weekenden og på helligdage – der hvor rotter udgør en sundhedsmæssig risiko. Det gælder både i private hjem og i virksomheder.

Herlev kommune vil oprette en erfagruppe, hvor flere af Dansk Erhvervs medlemmer får plads, ligesom de også vil afholde dialogmøder med flere virksomheder og private bekæmpelsesfirmaer.

Dansk Erhverv vil følge tæt, hvordan overleveringen kommer til at foregå i fremtiden, når sikring og bekæmpelse ikke er samlet. Hvis formålet er at minimere brugen af kemikalier i bekæmpelsen, er det eksempelvis nødvendigt at vide præcist, hvilke sikringstiltag, der er udført i den enkelte virksomhed.

Miljøstyrelsen er i gang med at lave en vejledning, som snart kommer i høring. Derudover afholdes der informationsmøder på Sjælland, Fyn og i Jylland henholdsvis d. 27/3, 2/4 og 4/4. Du kan tilmelde dig på Miljøstyrelsens hjemmeside.