; ;
Gemt

Forkert beslutning om eventindsats

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg har efter Dansk Erhvervs opfattelse truffet to kritisable beslutninger. Dels har udvalget besluttet at opgaven med at udvikle og byde på events til København fremover skal ligge i kommunen og ikke længere i Wonderful Copenhagen. Dels halveres event-budgettet til 2,4 millioner kroner.

Nyhed

“Det er uforståeligt, at Københavns Kommune vælger at hjemtage opgaven med at tiltrække events, når der er en velfungerende privat aktør i form af Wonderful Copenhagen, der er organiseret som en erhvervsdrivende fond, med betydelig indflydelse fra virksomheder i turismen,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Halsløs gerning
Dansk Erhverv mener, at arbejdet med at fastholde og udvikle Københavns position på eventområdet fortsat bør ligge i Wonderful Copenhagen.

”Arbejdet med at sikre nye, internationale events til hovedstaden er et stort og langsigtet arbejde, der forudsætter kommercielle kompetencer og netværk hos internationale beslutningstagere. Derfor virker det som halsløs gerning at hjemtage opgaven. Det er særligt problematisk at beskære og kommunalisere indsatsen i en tid, hvor der er 8.000 nye hotelværelser på vej. Tiden er ikke til eksperimenter men til at opretholde og styrke den vigtige indsats for at tiltrække store events til Hovedstaden,” siger Lars Ramme Nielsen

Stor ekspertise
Lars Ramme Nielsen peger på, at der fra forskellig side er stor opbakning til Wonderful Copenhagen.

”Vi bakker om synspunktet fra aktører i byens eventscene, at Wonderful Copenhagen gennem mange år har opbygget en stor ekspertise, viden og netværk og er i international sammenligning blandt de bedste til at engagere private aktører og bidrage til strategisk udvikling,” siger Lars Ramme Nielsen.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil