Gemt

Fornuftig aftale, men svær fremtid venter restriktionsramte virksomheder og eksporten

28. august 2020

Den netop indgåede politiske aftale om hjælpepakker indeholder flere fornuftige tiltag, men den kan ikke forhindre afskedigelser og vanskelige tider for de restriktionsramte virksomheder, lyder det fra Dansk Erhverv.

Et flertal af Folketingets partier har nu indgået en politisk aftale om corona-kompensation og bedre vilkår for de dele af erhvervslivet, som er særligt berørte af corona-restriktioner.

”Samlet set er det en fornuftig aftale. Vi noterer vi med tilfredshed, at en række støtteordninger nu forlænges året ud under forudsætning af, at restriktionerne fortsætter. Positivt er det, at underleverandører nu bliver bedre stillet. De har været benhårdt ramt. Endelig får bl.a. kulturlivet og idrætten tilført midler. På mange områder er det en fornuftig aftale, men vi må også konstatere, at aftalen ikke kan forhindre, at vi med stor sandsynlighed snart kommer til at se flere afskedigelser i de restriktionsramte virksomheder,” siger Brian Mikkelsen.

Behov for yderligere hjælp til nattelivet
I aftalen er der ingen nye forbedringer for nattelivet, som fortsat er lukket ved påbud og lider store økonomiske kvaler som følge heraf.

”Vi havde håbet på mere, men et lys i mørket er dog, at sektorpartnerskaber ifølge aftalen skal sikre en sikker genåbning. Det er meget vigtigt, for naturligvis er det muligt i samarbejde med netop nattelivsbranchen at få vist vejen til en tryg bytur,” siger Brian Mikkelsen.

Skal sove med støvlerne på
Brian Mikkelsen understreger vigtigheden af, at regeringen følger situationen nøje og holder sig klar til nye tiltag, der kan understøtte dansk erhvervsliv og i øvrigt lemper restriktioner løbende, så snart det er sundhedsmæssigt muligt.

”Vi er et lille land med en åben økonomi, der i dén grad lever af at handle med resten af verden. Her må jeg minde om, at smittetallene faktisk stiger i 34 ud af 37 lande i Europa, og at OECD spår et globalt bnp-fald på op mod 7,6 procent. Et tilbageslag, som det formentligt vil tage år at få rettet op på. Det er ikke lyse udsigter for dansk samhandel og dermed dansk økonomi. Derfor må politikerne sove med støvlerne på og være klar til at handle hurtigt, når det bliver nødvendigt,” siger Brian Mikkelsen.

Der udestår nu et væsentligt arbejde i sektorpartnerskaberne, hvor vi er tilfredse med, at arbejdet ikke løsrives fra det politiske niveau. Men det haster.

Læs hele aftalen mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Alternativet: Bedre vilkår til særligt hårdt ramte dele af dansk erhvervs-, idræts- og kulturliv

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef