; ;
Gemt

Global Sustainable Development Report 2019 viser behov for fokus på import

Udenrigsministeriet, Finansministeriet og #iloveglobalgoals har netop løftet sløret for Global Sustainable Development Report 2019. Rapporten viser resultater og udfordringer for FNs Verdensmål fire år efter vedtagelsen af 2030-dagsordenen. Rapporten viser bl.a., at der er behov for at sætte fokus på bæredygtighed i importen, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

Global Sustainable Development Report 2019 som netop er præsenteret hos Udenrigsministeriet, sætter fokus på de indbyrdes interaktioner imellem verdensmålene, især på et trade-off imellem målene for hhv. menneskelig velfærd og miljø og klima. For virksomhederne betyder det, at alle aktiviteter har såvel positive som negative effekter på verdensmålene, og at hensynet til ressourcerne skal i centrum for vores beslutninger.

Dansk Erhverv hilser rapporten velkommen og ser frem til at drøfte den i detaljer.

”I dag er forankringen af FN’s Verdensmål hos erhvervslivet lykkedes godt blandt de store danske eksportvirksomheder, bl.a. fordi vi taler meget om eksportmulighederne i målene. Vi har dog en blind vinkel i vores implementering af verdensmålene i Danmark. Det er vores import”, siger Malene Thiele, CSR-chef i Dansk Erhverv, og fortsætter:

”Grundlæggende handler FN’s Verdensmål om at finde løsninger på systemiske udfordringer, som det kan være vanskeligt for en enkelt virksomhed at løse på egen hånd. Virksomhederne kan få hjælp til eksporten fra The Trade Council, der hører under Udenrigsministeriet. Men der er ikke samme hjælp at hente, når det kommer til import. Det er en skam, for import er et oplagt sted at løfte Danmarks bidrag til verdensmålene,” siger hun.

Global Sustainable Development Report 2019 præsenteres forud for mødet i FN’s Politiske Højniveauforum (High Level Political Forum) d. 6.-18. juli 2019, som finder sted under FN’s generalforsamling. Rapporten er udarbejdet af 15 forskere udpeget af FN, herunder Kathrine Richardson, professor i biologisk oceanografi og leder af Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet.