; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Godt med hjælp til lovlig adfærd på nettet

Regeringen har netop lanceret hjemmesiden jegvælgerægte.dk, der skal hjælpe forbrugerne med at finde lovligt indhold på nettet. Det er positivt, for den hjælp er efterspurgt af forbrugerne, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

Dansk Erhverv I 22. januar

Når danskerne streamer film og serier på nettet, er der fortsat omkring 10 pct., som benytter sig af ulovligt indhold. Men ofte kan det skyldes manglende viden om, hvilke sider og tjenester, som er lovlige, og hvilke som ikke er. Derfor bakker Dansk Erhverv op om regeringens nye initiativ med hjemmesiden www.jegvælgerægte.dk, som skal gøre det lettere for danskerne at træffe et informeret valg når det kommer til download og streaming.

 ”Det er et godt og tiltrængt initiativ fra regeringens side. Forbrugerne skal hjælpes på rette vej. Dansk Erhvervs analyse viser, at hver anden dansker gerne vil have hjælp til at skelne mellem lovlige og ulovlige tilbud på internettet. I Dansk Erhverv har vi længe opfordret til, at regeringen skulle tage et medansvar og øge oplysningen over for forbrugerne,” siger Charlotte Enevoldsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv og fortsætter:

”Det store udbud af ulovligt indhold på internettet, er et kæmpe problem for de virksomheder, der udvikler og producerer indhold som fx film og musik. De skal konkurrere med ulovlig udbydere, der kan tilbyde det samme gratis eller til en urealistisk lav pris. Det er ikke rimeligt, og det går i sidste ende ud over forbrugerne selv, for så har virksomhederne færre indtægter til at investere i nye produktioner.”

”Det er desværre ikke realistisk at komme alle de ulovlige tilbud til livs, men det kan være en hjælp med en præventiv indsats. Udover det præventive er det også vigtigt at sikre en solid og effektiv håndhævelse. Politiet skal have de fornødne ressourcer til at forfølge bagmændene,” siger hun.

Læs mere om danskernes download- og streamingvaner i Dansk Erhvervs analyse her.