; ;
Gemt

Hvad sker der med ikke-afholdte feriefridage på HK-området?

Har medarbejderne feriefridage til gode, der skal afholdes før ferieårets udløb den 30. april 2019, er det en god idé at komme i gang med planlægningen. Få et overblik over reglerne for feriefridage på HK-området her.

Nyhed

DANSK ERHVERV | PERSONALE - 13. MARTS 2019

Reglerne om feriefridage
Medarbejdere, der er omfattet af Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service samt Butiksoverenskomsten, har ret til 5 feriefridage, når de har opnået 9 måneders anciennitet i virksomheden.

Feriefridagene skal holdes inden ferieårets udløb den 30. april. Den nærmere placering aftales typisk mellem virksomheden og medarbejderen. Hvis man ikke kan blive enige, kan virksomheden varsle, at feriefridagene skal holdes ligesom restferie, det vil sige med en måneds varsel.

Eksempel 
Medarbejderen har 2 feriefridage til gode. Du ønsker, at feriefridagene skal holdes fra den 20. april 2019. Feriefridagene skal derfor varsles senest den 19. marts 2019.


Feriefridage kan ikke varsles til afholdelse i en opsigelsesperiode. Her kan afholdelse kun ske efter aftale.

Når feriefridagene ikke afholdes
Hvis feriefridagene ikke er afholdt den 30. april, har medarbejderen krav på en økonomisk kompensation.

Medarbejderen skal dog rejse krav overfor arbejdsgiveren inden 3 uger efter ferieårets udløb (senest 21. maj) for at få kompensation.

Hvis medarbejderen ikke rejser kravet inden for fristen, mister medarbejderen retten til den økonomiske kompensation.

Ovenstående gælder for medarbejdere, der fortsat er ansat efter den 30. april.

Hvor meget og hvornår skal der betales?
Som kompensation for ikke-afholdte feriefridage skal virksomheden betale et beløb svarende til løn under sygdom for de dage eller timer, der ikke er afholdt.

Betalingen skal ske ultimo juni efter ferieårets udløb. Hvis anmodningen til virksomheden kommer efter, at lønkørslen er afsluttet, kan virksomheden vente med at betale til ultimo juli.

Værdien af feriefridage indgår ikke i den ferieberettigede løn.

Når medarbejderen fratræder inden ferieårets udløb
Er medarbejderen fratrådt i løbet af ferieåret, og har medarbejderen ikke i samme ferieår fået tildelt feriefridage hos en ny arbejdsgiver, vil medarbejderen kunne kræve kompensation for ikke-afholdte feriefridage frem til den 30. september efter ferieårets udløb.

Har medarbejderen fået tildelt feriefridage hos en ny arbejdsgiver, skal de trækkes fra, inden der sker udbetaling af eventuelle restferiefridage. Virksomheden kan bede den fratrådte medarbejder om at oplyse, om der er opnået ret til feriefridage hos den nye arbejdsgiver.