; ;
Gemt

Integrationsgrunduddannelse for flygtninge har bestået første eksamen

Der var så godt som ingen opbakning til IGU-ordningen i offentligheden, da den blev søsat i forlængelse af en trepartsaftale om integration i 2016. En netop offentliggjort evaluering fra Rambøll viser imidlertid, at ordningen nu er blevet en vigtig trædesten for flygtninge på vejen ind på arbejdsmarkedet.

Nyhed

”Vi har en gylden mulighed i disse år for at få svage grupper, som flygtninge, tilknyttet tættere til arbejdsmarkedet. Evalueringen af IGU viser, at det er et godt værktøj, og vi håber at ordningen kan fortsætte og at vi kan få endnu flere flygtninge væk fra passiv forsørgelse og over i lønarbejde,” siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv Peter Halkjær.

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) er en 3-årig forsøgsordning, som skal sikre mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, som endnu ikke har evnerne til at deltage med fuld styrke på det danske arbejdsmarked. 

”Ordningen styrker flygtningenes produktivitet og faglige, sproglige og sociale kompetencer. Evalueringen viser også, at der er et forbedringspotentiale og at ordningens løfteevne langt fra udnyttes fuldt ud rundt omkring i kommunerne. Mulighederne for at benytte IGU ordningen som løftestang for færre marginaliserede og passivt forsørgede flygtninge og flere flygtninge i job er langt fra udtømte. Derfor anbefaler Dansk Erhverv i forlængelse af evalueringen fra Rambøll, at IGU-ordningen får lov til at fortsætte,” siger Dansk Erhverv Peter Halkjær.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil