; ;
Gemt

Ishockey VM gav hed maj for københavnske hoteller

De københavnske hoteller kan være overordentligt godt tilfredse med afviklingen af VM i Ishockey. Det viser nye tal fra Dansk Erhverv.

Nyhed

Mens de aarhusianske hoteller må kigge langt efter de turister, som sidste år gæstede byen i anledningen af Kulturby2017, så ser det anderledes positivt ud for hotelbranchen i København.

Gennemsnitsprisen for et hotelværelse i maj var således 12,7 pct. højere i København end i tilsvarende periode sidste år, hvor der til gengæld har været et prisfald på 11,4 pct. for de aarhusianske hoteller.

Også på RevPAR (omsætning pr. tilgængeligt værelse) har de københavnske hoteller scoret kassen på issporten. Her har København oplevet en stigning på 13,9 pct. mod et fald i Aarhus på hele 21,3 pct.

”VM i Ishockey har været en helt fantastisk event – særligt for København og Herning som værtsbyer. Det har tiltrukket titusindvis af turister fra hele verden, og har samtidig været relativt billigt at lægge jord til, da det kunne afviklet i allerede eksisterende arenaer,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

”Set med turismebrillerne på, krydser jeg fingre for, at Danmark får endnu flere af denne slags begivenheder fremadrettet. Vi har kapaciteten og infrastrukturen til det, og det betyder overordentligt meget for turismebranchen, at Danmark bliver profileret på den måde – også for turister som normalt ikke ville sætte kursen mod H.C. Andersen-land og wonderful Copenhagen,” siger Lars Ramme Nielsen.

Dansk Erhvervs analyse er baseret på data fra Benchmarking Alliance.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil