Gemt

Jobrekord i Billund kommune

Beskæftigelsen i Danmark er steget i 25 kvartaler i træk og vi har aldrig haft flere beskæftigede lønmodtagere end vi har lige nu. Samtidig rundede den samlede beskæftigese i 2019 for første gang nogensinde 3 mio. I løbet af 2019 har der dog været en række trusler mod det danske beskæftigelsesopsving, da væksten på flere af vores vigtigste eksportmarkeder som Tyskland, Storbritannien og Sverige har været udfordret. På landsplan har den lavere fremgang på de vigtige danske eksportmarkeder i Europa dog endnu ikke ramt det stærke jobopsving.

Nyhed

Jobrekord i Billund kommune

pdf

Download

Analyse nr. 10|2020 - februar

Beskæftigelsen i Danmark er steget i 25 kvartaler i træk og vi har aldrig haft flere beskæftigede lønmodtagere end vi har lige nu. Samtidig rundede den samlede beskæftigelse i 2019 for første gang nogensinde 3 mio. I løbet af 2019 har der dog været en række trusler mod det danske beskæftigelsesopsving, da væksten på flere af vores vigtigste eksportmarkeder som Tyskland, Storbritannien og Sverige har været udfordret. På landsplan har den lavere fremgang på de vigtige danske eksportmarkeder i Europa dog endnu ikke ramt det stærke jobopsving.

I Sydvestjylland er der ikke et klart billede, hvorvidt svaghederne på vigtige eksportmarkeder i Europa har ramt jobopsvinget. 6 ud af de 11 sydvestjyske kommuner oplevede jobtilbagegang i 3. kvartal sidste år, og der har stadig været flot jobvækst i kommuner som Billund og Esbjerg. Når vi ser jobfremgangen i løbet af det seneste år, så er billedet nogenlunde det samme. I løbet af det seneste år har 5 ud af de 11 sydvestjyske kommuner oplevet tilbagegang

Den største jobfremgang i Sydvestjylland er i Billund kommune, hvor der er blevet skabt 1 pct. flere jobs i 3. kvartal, hvilket svarer til 158 fuldtidsjobs. Dermed sætter kommunen også en flot jobrekord. I det hele taget har beskæftigelsen buldret derud af i Billund i det seneste år, hvor beskæftigelsen er steget med tæt på 500 fuldtidsstillinger. Det betyder samtidig at der lige nu er 2.400 flere i beskæftigelse i Billund end der var efter finanskrisen. Det svarer til at næsten hver femte kollega i Billund er kommet til efter 2009.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Ivan Kierkegaard

Studentermedhjælper