Presse og Nyheder

Julehandlen bliver den største nogensinde

Hvis Dansk Erhvervs juleprognose holder, vil danskerne bruge flere penge på julegaver i år end de foregående. Solid dansk økonomi skaber forbrugeroptimisme og købelyst.

Nyhed

Ifølge Dansk Erhvervs prognoser forventes julehandlen at udgøre 11 mia. kr. i år. Det svarer til, at hver husstand i gennemsnit bruger 4.100 kr. ekstra op til jul på gaver, mad og drikke sammenlignet med resten af året.

”Der er tydelige tegn på, at den danske økonomi er i fremgang. Beskæftigelsen er i år steget med 45.000 personer, og det øger den disponible indkomst, så der er flere penge til julegaver. Derfor forudser vi, at julehandlen vil ride med på den positive bølge og vokse med 2-3 pct.”, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Det er Dansk Erhvervs vurdering, at en fjerdedel af handlen vil foregå online. Sidste år udgjorde online-julehandlen 22 pct.

Black Friday kickstarter julehandlen
Vi har de senere år set, at julehandlen starter allerede i november, og derfor er den regnet med i årets juleprognose. Ikke mindst Black Friday er for mange danske forbrugere blevet en start på julehandlen.

”Vi ser en klar tendens til, at en større del af handlen op til jul sker i november. Det skyldes, at Black Friday er blevet en meget populær shoppedag i Danmark,” siger Henrik Hyltoft.

Læs Dansk Erhvervs prognose for julehandlen her

Kontakt os

Handel

Henrik Hyltoft

Markedsdirektør
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.