; ;
Gemt

Ny kemiindsats kan gøre Danmark til foregangsland

Alle partier i Folketinget er netop blevet enige om at fordele 285 millioner kroner til ny kemiindsats. Et vigtigt skridt mod bedre miljø og sikrere produkter, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

Danmark vil i årene 2018 til 2021 bruge 285 millioner kroner på at sikre bedre håndtering af kemi i Danmark og EU. Indsatserne skal blandt andet forebygge, at problematiske kemikalier slipper ind i EU og Danmark, sikre bedre forskning og skabe viden om kemiske stoffers allergiske og hormonforstyrrende indvirkning.

”Det er positivt, at man vil skabe langsigtede og effektive løsninger. Danmark skaber med disse indsatser innovation, bedre miljø og forbrugersikkerhed og vi forstår at gøre det på en måde, der skaber fair konkurrence for danske virksomheder. Det er svært at få armene ned. Det er en tilgang, som kan gøre Danmarks til foregangsland med en indsats, der ikke kun gavner danske borgere, men alle 500 millioner EU-borgere,” siger miljøpolitisk chef Jakob Lamm Zeuthen fra Dansk Erhverv.

Indsatserne fremmer en effektiv EU regulering, styrker kontrollen, fremmer forbrugernes tryghed og styrker virksomhedernes kompetencer. Det sker blandt andet gennem bedre vejledning og incitamenter, der fremmer udviklingen af grønne og sunde produkter til forbrugere.

”Vi er særligt glade for, at vi endelig får en målrettet kontrolindsats på fødevarer, biocider og forbrugerprodukter og særligt, at man nu øger kontrollen med de varer, som vi importerer og indkøber over nettet. Import og E-handel vokser hastigt, og det er en udfordring for virksomheder at få fuld information om varernes sammensætning og indhold af kemi, når man importerer til EU,” siger Jakob Lamm Zeuthen