; ;
Gemt

Mindre ændringer på udlændingeområdet

Den 1. juni 2019 træder nogle ændringer i kraft, som gør det lettere for virksomhederne at rekruttere udenlandsk arbejdskraft fra 3. lande.

Nyhed

Dansk Erhverv | PERSONALE - 6. juni 2019

Mere fleksibel fast track-ordning

Fast track-ordningen indebærer, at udenlandske medarbejdere kan starte i job hurtigere end ellers, hvis den danske virksomhed er certificeret af SIRI til at anvende fast track-ordningen.

Hidtil har det kun været muligt at anvende ordningen til ét ophold pr. år med maksimalt 90 dage. Det ændres, så det i fast track-ordningens korttidsspor er muligt at ansætte medarbejdere til flere kortere arbejdsperioder på op til 90 dage samlet set pr år.

En virksomhed har hidtil kunnet udelukkes fra fast track-ordningen i 2 år, hvis udlændingeloven overtrædes. Karantæneperioden reduceres med lovændringen til 1 år. Der er også sket en ændring af tærsklerne for, hvornår en overtrædelse giver karantæne.

Samtidig er en forhøjelse af bødeniveauet blevet vedtaget.

Reduktion af timekrav på beløbsordningen og positivlisten
Fremover er der alene krav om ansættelse 30 timer om ugen mod tidligere fuldtidsansættelse (37 timer). Lønnen skal dog fortsat leve op til indtægtskravet på 427.000 kr. pr. år.

Lettere at undgå at ansætte ulovlig arbejdskraft
Virksomhederne får bedre redskaber til at undgå ansættelse af ulovlig udenlandsk arbejdskraft, idet arbejdsgiveren, hvor medarbejderen har været beskæftiget indenfor de seneste 3 måneder, fremover får direkte besked fra myndighederne (SIRI), såfremt en medarbejder har fået afslag på opholdstilladelse, hvis opholdstilladelsen ikke er blevet forlænget, er bortfaldet eller er blevet inddraget.

Dansk Erhverv bemærker
Lovforslaget er en del af regeringens lovforslag fra februar 2019. Lovforslaget blev delt op i processen for at sikre de elementer, som kunne få flertal. Det er således glædeligt, at dele af lovforslaget blev vedtaget, da det forbedrer danske virksomheders muligheder for at rekruttere udenlandsk arbejdskraft.