; ;
Gemt

Nødvendigt at regeringen styrker IT-bolværket

Regeringens nationale strategi for styrket it-sikkerhed i Danmark er dybt nødvendig for både borgere og virksomheder, lyder det fra Dansk Erhverv.

Nyhed

Regeringen har netop fremlagt 25 initiativer, som skal styrke Danmarks cyber- og informationssikkerhed over de kommende fire år. Der er tale om en bred indsats over undervisning af børn og unge i sikkerhedsrisici til etablering af offentligt-privat partnerskab til øget IT-sikkerhed.

”Det er godt, at regeringen maler med den brede pensel. For IT-sikkerhed angår virkelig os alle. Fra den enkelte, som risikerer at få snuppet Dankort-oplysninger, til virksomheder, som bliver angrebet af hackere. Initiativerne er gode, tiltrængte og længe ventede. Dansk Erhverv lavede en undersøgelse sidste år, som viste, at to ud af tre virksomheder fandt det sandsynligt, at de ville blive udsat for et cyberangreb i løbet af 2018. Og de IT-kriminelle bliver stadigt mere sofistikerede i deres metoder, og derfor skal bolværket mod cyberangreb også løbende udbygges og justeres,” siger Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv.

Hackere styres af topprofessionelle bagmænd
Janus Sandsgaard påpeger, at de virksomhedsrettede initiativer ikke ligefrem springer i øjnene i strategien, men Dansk Erhverv ser blandt andet frem til et nyt erhvervspartnerskab med offentlige myndigheder, lige som han glæder sig over, at et forslag fra Dansk Erhverv om én indgang til rapportering af sikkerhedshændelser har fundet vej til strategien.

”Én indgang vil sætte gang i den helt afgørende vidensdeling på området. For også med it-sikkerhed gælder det, at førstehjælp er størstehjælp. For de små og mellemstore virksomheder har brug for mere viden og hurtig hjælp, når cyberangrebet rammer. Hackere kan i dag også sagtens styres af topprofessionelle kriminelle bagmænd, og dem kan mindre virksomheder uden store IT-afdelinger til rådighed have svært ved at hamle op med,” siger Janus Sandsgaard.