; ;
Gemt

Ny pantbekendtgørelse træder i kraft 1. juli

Den nye pantbekendtgørelse giver nogle af vores medlemmer udfordringer. Er I et af dem, så kontakt os.

Nyhed

DANSK ERHVERV | FØDEVARER - 23. MAJ 2019

1. juli træder den nye Pantbekendtgørelse i kraft, hvorefter alle markedsførte produkter, der er dækket af den nye bekendtgørelse, skal være tilmeldt pant-systemet samt påført pantmærket.

Dansk Erhverv har i den forbindelse fået henvendelser fra medlemmer, hvis produkter Dansk Retursystem har afgjort, at de skal tilmeldes pantsystemet, og det er de ikke enige i. Dansk Erhverv vil selvfølgelig tage sagen op i Miljøstyrelsen, men inden vi gør det, vil vi gerne vide, om der er andre af jer, der har produkter, som I ikke mener hører til i pantsystemet, men hvor Dansk Retursystem har afgjort at det mener de, eller om I har produkter I er i tvivl om. Er det tilfældet, kan vi tage jeres sager med og arbejde for en afklaring.

Det kunne være produkter som sukkersirup, vanillieessens, karamelsirup eller andre produkter der ikke umiddelbart kan sidestilles med saftevandssirup eller andre læskedrikskoncentrater.

De enkelte produktgrupper for hvilke produkterne er omfattet af bekendtgørelsen kan ses herunder.

Hvis I har produkter, der er tvivlsomme i forhold til pantbekendtgørelsen, så sig meget gerne til. Og meget gerne hurtigt, hvis vi skal nå et møde med miljøstyrelsen inden bekendtgørelsen træder i kraft.

Vi vil meget gerne have tilbagemelding inden den 3. juni.

Læs den nye bekendtgørelse og hvilke produkter, der er omfattet (omfattede produkter i bilag I).