; ;
Gemt

Ny pulje fra SMV:Digital: Få 100.000 kr. i tilskud til din digitale omstilling

25. marts 2021

Princippet er først-til-mølle, når SMV:Digital 16. april åbner en ny pulje, hvor små og mellemstore virksomheder kan søge om 100.000 kroner til rådgivning til at understøtte deres digitale omstilling og udvikling af e-handel. Dansk Erhverv opfordrer til at forberede sin ansøgning allerede nu; for der er rift om midlerne.

Fredag den 16. april kl. 9 åbner en ny pulje i SMV:Digital. Her kan virksomheder med 3-249 ansatte søge om 100.000 kr. til indkøb af privat rådgivning til digital omstilling og udvikling af e-handel. Puljen er samlet på 20 mio. kr. og fordeles på 200 SMV’er. Ansøgningerne vurderet efter først-til-mølle-princippet, dog er tilskuddene forhåndsreserveret til geografiske områder på baggrund af en repræsentativ fordeling.

Frederikke Saabye, chefkonsulent i Dansk Erhverv, glæder sig over, at danske virksomheder igen får mulighed for at få en hjælpende hånd til digitalisering.

”SMV:Digital har gang på gang vist sig at ramme helt rigtigt i forhold til at få flere SMV’er med på den digitale rejse. Derfor er det super positivt, at der nu igen åbnes for ansøgninger,” siger hun og opfordrer interesserede virksomheder til at sidde klar, når der åbnes; erfaringen viser, at pengene ryger hurtigt.

Der er mulighed for at søge tilskud til rådgivning til henholdsvis digital omstilling og til udvikling af e-handel.

Indenfor digital omstilling kan det eksempelvis være forretningssystemer, produktionsoptimering, IoT og digital sikkerhed, imens e-handel blandt andet kan være e-handelsplatform, webshop og online markedspladser. Læs mere og søg på www.smvdigital.dk.

Ifølge Frederikke Saabye er der gode grunde til at søge:

”Som SMV kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Lige præcis det kan SMV:Digital hjælpe med at afklare. Med et tilskud på 100.000 kr. kan du som virksomhed få en privat rådgiver til at hjælpe dig med at komme i gang med eller gennemføre dit digitale projekt,” siger hun. 

FAKTA - SMV:DIGITAL

  • SMV:Digital er et landsdækkende program, der skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheder foretager investeringer i og anvender løsninger inden for automatisering, digitalisering og e-handel.
  • Siden efteråret 2018 har SMV:Digital udmøntet mere end 145 mio. kr. og givet støtte til mere end 1.600 digitale projekter i SMV’er i hele Danmark
  • Fra 2020 har SMV:Digital fået et styrket grønt fokus med særskilte tilskudspuljer til digitale projekter med grønne effekter 
  • Den kommende tilskudspulje kan sætte gang i digitale projekter i 200 SMV’er.

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Frederikke Rosendal Egede Saabye

Chefkonsulent