; ;
Gemt

Ny pulje på 800 millioner kroner skal hjælpe startups på vej efter krisen

10. maj 2021

Iværksættere og mindre virksomheder kan nu se frem til en ny pulje, som skal gøre virksomhedernes forretning mere grøn og digital. Midlerne kan bruges på at ruste virksomhedernes forretning med nye teknologier, udstyr eller kompetenceudvikling.  


Regeringen og et flertal af Folketingets partier har afsat 800 mio. kr. til små og mellemstore virksomheder og iværksættere. Midlerne skal være et rygstød til erhvervslivet, så virksomhederne på trods af coronakrisen
. 

600 mio. kr. går til et virksomhedsprogram målrettet små og mellemstore virksomheder, hvor der blandt andet kan gives tilskud til grøn og digital omstilling, kickstart af eksport og støtte til de erhverv, som har været særligt hårdt ramt af corona.  

Derudover afsættes 200 mio. kr. til, at iværksættere inden for danske styrkepositioner såsom grøn omstilling og life science, så der kan sættes turbo på udviklingen, og til at spirende iværksættere kan få værktøjerne til at gøre en god idé til en god forretning. Der gennemføres desuden en særlig indsats for iværksættere inden for den hårdt prøvede turismeindustriDanmarks Erhvervsfremmebestyrelse står for den konkrete udmøntning af de 800 mio. kr. 

Midlerne kommer fra genopretningsprogrammet i EU (REACT-EU-program), der skal afhjælpe konsevenserne af COVID-19. Programmet skal understøtte en grøn og digital start. 

”Corona-krisen har været hård ved det danske erhvervsliv, og vores iværksættere har i dag mere end nogensinde før brug for medvind og gode rammer til at drive deres virksomhed. Derfor er jeg glad for, at iværksætterne med det nye virksomhedsprogram kan få andel i EU’s genopretningsprogram," siger Jasmina Pless, chefkonsulent for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv og tilføjer:

"Forhåbentligt kan det give iværksætterne mulighed for at komme tilbage på sporet. Iværksætterne har i det forgange år vist os, at roden af dansk iværksætteri er nytænkning. I Dansk Erhverv er vi stolte af, at vores medlemmer har taget en verdensomspændende udfordring og gjort det til en mulighed. Det er vigtigt - for iværksætteri og vækstvirksomheder er nye danske arbejdspladser og en væsentlig nøgle til Danmarks grønne og digital satsning. Det er nu, vi skal gennemføre grøn og digital omstilling, der kan inspirere resten af verden."

Læs mere om vejledning og ansøgning her: Erhvervsministeriet: Virksomhedsprogram til 800 millioner kroner skal ruste iværksættere og mindre virksomheder