; ;
Gemt

Ny søgerunde for pulje til danskundervisning på din virksomhed

Udlændinge- og Integrationsministeriet har nu startet en ny søgerunde for puljen til støtte til virksomhedsorganiseret danskundervisning. Ansøgningsfrist er fredag den 30. november.

Nyhed

DANSK ERHVERV | PERSONALE - 22. NOVEMBER 2018

Formålet er således stadig at forbedre virksomheders mulighed for at organisere danskundervisning på arbejdspladsen, så den kan tilpasses virksomhedens og dets ansattes behov, herunder virksomhedens faglige sprogbrug.

Der udbydes puljemidler, som større virksomheder kan søge til selv at gennemføre danskundervisning på arbejdspladsen. Midlerne skal anvendes til individuelle forløb, hvor flygtninge eller familiesammenførte udlændinge bliver undervist i dansk på arbejdspladsen. Der kan ydes et økonomisk tilskud på op til 20.000 kr. pr. individuelt forløb på virksomheden.

Der er tale om en forsøgsordning, som giver virksomhederne vide rammer til selv at gøre noget aktivt og tilrettelægge en undervisningsform, som giver bedst mening for virksomheden og dens ansatte. Virksomhederne kan bl.a. vælge at tilrettelægge undervisningen i mindre grupper eller som en-til-en sammen med en kollega, der fungerer som mentor. Dermed sikres det, at der på virksomheden dagligt trænes i det faglige sprog, som bliver talt på virksomheden.

Det er virksomheden selv, der vurderer, hvorvidt flere personer kan deltage i og gennemføres det samme forløb.

Puljens målgruppe er større private virksomheder, der modtager flygtninge eller familiesammenførte i praktik m.v. Virksomheden skal som udgangspunkt have mere end 100 ansatte, men også mindre virksomheder kan komme i betragtning, hvis der modtages færre ansøgninger, end der er midler til i puljen. De pågældende ansatte skal som integrationskursister (I-kursister) have ret til danskuddannelse, jf. reglerne i danskuddannelsesloven. Den lokale udbyder af danskundervisning kan oplyse, om pågældende ansatte har ret til danskuddannelse.

Den samlede ansøgningspulje er på 1,8 mio. kr.

Vil du vide mere om, hvordan du søger, kan du finde relevant information på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside

Ansøgningsfristen er fredag den 30. november 2018.