; ;
Gemt

Nye krav til CE-mærkning

Grydelapper og grillhandsker skal i fremtiden CE-mærkes. Bliv klogere på de nye regler for personligt beskyttelsesudstyr.

Nyhed

PPE-forordningen, der stiller krav til personligt beskyttelsesudstyr, trådte i kraft d. 21. april 2018, og Arbejdstilsynet har netop meddelt, at grydelapper samt grillhandsker også er omfattet og derfor skal CE-mærkes.

Grydelapper og grillhandsker skal kategoriseres som kat. II. Det fremgår af vejledningen PPE regulation guidelines, punkt 9.1. og 9.15 s. 157-158. 

Overgangsperiode på et år
PPE-forordningen indebærer en overgangsperiode på et år, hvilket betyder, at gamle og nye regler for personligt beskyttelsesudstyr vil være gældende i perioden 21. april 2018 til og med 20. april 2019. 

Årsagen til at man har indført en overgangsperiode er, at man vil undgå, at allerede producerede og lagerførte produkter skal tilbagekaldes. Reglerne for overgangsperioden skelner imellem, hvorvidt produkter har været markedsført – altså er blevet gjort tilgængelige for forbrugerne – eller ikke har været markedsført. 

I dag er der grydelapper og grillhandsker på hylderne i mange butikker uden CE-mærkning, og reglerne giver mulighed for, at disse varer fortsat kan sælges indtil d. 20. april 2019. Herefter må de ikke længere sælges. 

Grydelapper og grillhandsker, der ikke har været markedsført, dvs. ikke er blevet solgt i en butik før d. 20. april 2018, er omfattet af de nye krav i PPE-forordningen og skal derfor været CE-mærket. 

Efter d. 20 april 2019 skal alle grydelapper og grillhandsker, der sælges i butikker, være CE-mærket. 

Har du spørgsmål til CE-mærkning, og er du medlem af Dansk Erhverv, er du velkommen til at kontakte os.