; ;
Gemt

Nye regler om bibeskæftigelse og frivilligt arbejde for udlændinge

Folketinget har netop vedtaget nye, smidigere regler for bibeskæftigelse og frivilligt arbejde for udenlandske arbejdstagere. Reglerne gælder fra 10. juni 2018.

Nyhed

Dansk Erhverv | Personale - 26. juni 2018

Hvem er omfattet af reglerne?
De nye regler vedr. bibeskæftigelse gælder for udlændinge, der allerede har opholdstilladelse som forskere, gæsteforskere eller ph.d.-studerende, samt udlændinge, der indgiver en ny ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse som forskere, gæsteforskere eller ph.d.-studerende.

Forskere, der har opholdstilladelse efter beløbsordningen, er ikke omfattet af de nye regler vedr. bibeskæftigelse og skal derfor fortsat søge om særskilt arbejdstilladelse vedrørende bibeskæftigelsen.

Adgang til bibeskæftigelse
Med de nye regler er det muligt for udlændinge med opholds- og arbejdstilladelse som forskere, gæsteforsker eller ph.d.-studerende i Danmark at have bibeskæftigelse, uden at der indgives særskilt ansøgning til SIRI. Det er en forudsætning, at bibeskæftigelsen har sammenhæng med den beskæftigelse, som danner grundlag for vedkommendes arbejds- og opholdstilladelse.

Forskere, gæsteforskere og ph.d.-studerende kan med de nye regler udføre bibeskæftigelse uden timebegrænsning.

Frivilligt arbejde
De nye regler indebærer, at alle udlændinge, der opholder sig i Danmark på baggrund af arbejds- og opholdstilladelse, har ret til at udføre ulønnet frivilligt arbejde ved siden af hovedbeskæftigelse og eventuel bibeskæftigelse. Det ulønnede frivillige arbejde må ikke erstatte lønnet arbejdskraft, og det er en forudsætning, at det er sædvanligt, at det pågældende arbejde udføres ulønnet og frivilligt.

Retten til at udføre ulønnet frivilligt arbejde forudsætter ikke indgivelse af en ansøgning, men vil være indeholdt i den oprindelige opholds- og arbejdstilladelse med henblik på beskæftigelse.

Læs mere her
Hvis du er interesseret, kan du læse mere og finde yderligere oplysninger om de nye regler.