; ;
Gemt

Nye sommerhusgrunde er godt nyt

Dansk Erhverv noterer med stor tilfredshed, at et nyt såkaldt landsplandirektiv er blevet udstedt.

Nyhed

pressemeddelelse den 18. september 2019

I december 2018 indgik den daværende regering en aftale med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, så der i 20 kystkommuner bliver mulighed for at udlægge godt 2.000 nye sommerhusgrunde.

Dansk Erhverv er glade for, at den erhvervsminister Simon Kollerup med udstedelsen af det nye landplandirektiv onsdag den 18. september sikrer en udmøntning af aftalen.

Chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen, roser ministeren for at stå fast ved aftalen og have et stærkt blik for, at nye sommerhusområder understøtter kystturismen:

”Aftalen fra 2018 og nu landsplandirektivet sikrer på toppen af nye, bedre sommerhusgrunde også mere sammenhængende naturområder, rent grundvand og mere urørt skov. Vi er glade for, at ministeren trods røster fra Danmarks Naturfredningsforening har blik for balance og er med til at sikre, at der både passes på kysterne og tages hensyn til turismen. De nye grunde er spredt ud over hele landet og landsplandirektivet betyder blandt andet, at Lalandias feriecenter ved Søndervig kan realiseres,” siger Lars Ramme Nielsen.

Der er tale om første runde med nye sommerhusgrunde. Målet er, at der udstedes i alt 6.000 nye grunde, mens 5.000 bliver sløjfet. Hos Dansk Erhverv har turismevirksomhederne appetit på mere. Dansk Erhverv opfordrer kommunerne til at fortsætte arbejdet. Der er frist for udlæg og omplacering af kystnære sommerhusområder d. 1. december 2019.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil