; ;
Gemt

Offentlig-Privat samarbejde skal inspirere til lavere sygefravær

Velfærd handler om relationer og kontakt. At der forskelle på sygefravær mellem private velfærdsleverandører og kommunerne bør inspirere til mere samarbejde og nysgerrighed

Nyhed

DANSK ERHVERV | SUNDHED OG VELFÆRD - 8. JANUAR 2019

Offentlig-Privat samarbejde skal inspirere til lavere sygefravær
Debatten raser nu om forskelle i sygefravær mellem kommunalt- og privatansatte efter, at en rapport før jul fra Beskæftigelses- og Finansministeriet viste forskelle i sygefravær mellem de private leverandører og kommunaltansatte.

Den viden er ikke ny. Dansk Erhverv peger på, at netop forskelle i sygefravær bør inspirere til mere nysgerrighed og mere offentlig privat-samarbejde. Særligt inden for ældreområdet, hvor regeringens kortlægning af rekrutteringsproblemerne også viste netop forskelle i fravær mellem den kommunale og private sektor. Det handler om at lære af de gode eksempler.

OK-fonden arbejder systematisk med nedbringelse af sygefravær
Et sted, hvor et af Dansk Erhvervs medlemmer har arbejdet systematisk for at nedbringe sygefraværet er OK-fondens socialpsykiatriske opholdssteder. Her har er man lykkedes med at nedbringe fraværet fra 14 til 2 procent på ganske få år.

Til Berlinske fortæller OK-Fondens psykiatridirektør Lone Lundsgaard bl.a., at man særligt arbejder tæt på de ansattes arbejds- og privatliv for tidligere at forstå de ansattes situation, hvis især langtidssygemeldinger skal undgås.

Offentlig-Privat samarbejde kan inspirere – også kommunerne
Til Dagbladet Information opfordrer Dansk Erhverv således til nysgerrighed på, hvad det er de forskellige sektorer kan. I stedet for at lade debatten være fra hver sin skyttegrav. Det offentlig-private samarbejde kan inspirere til en bedre velfærd – også den kommunale.

Læs Dansk Erhverv replik i Information